Focaccia

••• recept voor 1 focaccia •••

••• bereiding 1,5u •••

INGREDIENTEN

500 gr focaccia-deegmix (ik gebruikte de mix van het merk Niamhbaking, verkrijgbaar bij Delhaize)

400 ml water (kamertemperatuur)

20 ml olijfolie

Wat extra olijfolie

Verse rozemarijn

Grof zeezout

RECEPT

Verwarm de oven voor op 220 gr Celsius.

Mix het deeg, het water en de olijfolie gedurende 6 min. met een keukenrobot totdat je een slap deeg verkrijgt.

Overdek de kom met huishoudfolie en laat gedurende 30 min. rijzen op kamertemperatuur.

Besmeer een bakplaat met olijfolie en giet het deeg uit op de bakplaat. Wrijf je handen in met olijfolie en rol het deeg vervolgens uit tot een rechthoek. Laat onbedekt 30 min. rijzen op kamertemperatuur.

Besprenkel met olijfolie. Maak putjes met een vinger en vul deze op met verse rozemarijn. Werk af met grof zeezout. Wees gul met de rozemarijn en het grof zeezout, ik deed er wat te weinig in en het zijn deze twee smaakmakers die het hem doen.

Laat 20 minuten bakken in de voorverwarmde oven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *