Forelpapillot met venkel en tomatenvissaus

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 10 minuten•••

Huiswerk voor de avondschool. Kookles gaat nog steeds vanop afstand door. Je krijgt de ingrediënten en via videoles zie je hoe je het gerecht kan klaarmaken. Wel leuk hoor.

 

 

INGREDIËNTEN

1 forel (fileren in 2 filets)

1 venkel

Olijfolie

1 sjalot, 1 ajuin en 1 witte selderstengel

1 EL bloem

1 EL tomatenpuree

100 ml visfond

50 ml witte wijn

De pitjes van drie tomaten (gebruik het vruchtvlees voor een ander gerecht)

Bouquet-garni (tijm, laurier, peterseliestengels)

1 KL Mermaid’s bite kruiden (Mill&Mortar)

 

RECEPT

Verwarm de oven voor op 180 gr Celsius.

Was de venkel en snij deze fijn in brunoise.

Schil de sjalot & de ajuin en snipper beide fijn. Rasp de selderstengel met een dunschiller en snij in reepjes.

Verwarm wat olijfolie en stoof er de venkel brunoise zachtjes in aan.

Maak de saus. Verwarm olijfolie op een zacht vuur. Stoof de sjalot, ajuin en witte selder zachtjes aan. Tomateer met de eetlepel tomatenpuree. Singeer met de eetlepel bloem. Blus met de visfond en giet er vervolgens de witte wijn bij. Ook de tomatenpitjes mogen er nu in en de bouquet-garni. Kruiden met de Mermaid’s bite kruiden. Laat een 10-tal minuten pruttelen om vervolgens door een puntzeef te gieten zodat je een mooie, pure tomatenvissaus overhoudt.

Neem een vel boterpapier en wrijf dit in met wat olijfolie. Leg een laagje gestoofde venkel. Daar bovenop de forelfilet. Vervolgens giet je er een 5-tal eetlepels tomatenvissaus over.

Vouw het boterpapier samen en druk goed plat. Maak plooikes die elkaar overlappen tot het hele boterpapier is opgerold. Steek de papillot een kleine 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal uit de oven, open het boterpapier, opgelet er komt warmte vrij, verbrand je vingers niet. Laat het smaken !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *