Frittata van courgette

Frittata met courgette

Met restjes koken vind ik fantastisch. Zo ontstond deze Frittata met een overschot gekookte aardappelen en een halve courgette.

Hij is een ongelooflijke aardappeleter. Ikzelf ben iets minder verzot op aardappelen en heb het dan meer voor rijst en pasta. Maar deze Frittata die ik maakte met een restje gekookte aardappelen en een halve courgette die nog in de frigo lag, die mag je mij altijd voorschotelen hoor.

Perfect als maandag lunch, zo start je de week op een ideale manier en heb je al meteen een gezonde lunch achter de kiezen. Later deze week volgt nog een recept met champignons en een lekkere soep. We houden het gezond en blijven variëren in de maaltijden. Heel misschien worden het dan in ‘t weekend frietjes van de frituur. Je mag zeker zijn dat hij deze zin in dit artikel zeker en vast gelezen heeft. De sloeber!

Hoe bewaar je courgette het best?

Ik schreef het hierboven al, ik ging aan de slag met een halve courgette die nog in de frigo lag. De reden waarom ik deze courgette in de frigo bewaarde, is dat hij al open gesneden was. Ik had er al een helft van gebruikt voor een andere recept. Dus gewoon afgedekt met wat huishoudfolie. Moest ie nog in zijn geheel geweest zijn, had ik hem uit de frigo bewaard, op een koele plek in onze berging. Bewaren in de diepvries doe ik niet. Moest je dat willen doen, snij de courgette dan in plakjes en blancheer ze kort even in kokend water. Afkoelen onder stromend water en dan laten uitlekken op keukenpapier of een grill rooster. Nadien kunnen ze de diepvries in.

Welke kruiden passen goed bij courgette?

Groene kruiden! Zowel gedroogd als vers, maar ik ben een grote fan van verse kruiden en eetbare bloemen. Bij courgette ga ik voor tijm, rozemarijn, oregano. Op deze Frittata koos ik echter verse dille omdat ik combineerde met feta en lente-ui. Een eetbaar bloempje had hier ook bij gepast, maar ik had er nog geen in bloei staan. Ga nog even geduld moeten hebben.

Genoeg geschreven over courgette. Tijd om een kijkje te nemen naar dit super eenvoudig recept. Ik zou zeggen, plan deze Frittata alvast maar in in jouw weekmenu. Verdient daar zeker en vast een plaatsje!

Frittata met courgette

Recipe by LizzylizzCourse: LunchCuisine: Aardappelgerechten
Personen

2

personen

Een restje gekookte aardappelen en een halve courgette die nog in de frigo lag. Daar maakte ik deze Frittata mee die ik afwerkte met feta, lente-ui, verse dille, een draai van de pepermolen en pompoenpitten. Smakelijk!

INGREDIËNTEN

  • Olijfolie, restje gekookte aardappelen, halve courgette (in slierten gesneden), 4 eieren

  • Afwerking: feta, lente-ui, verse dille, pompoenpitten, zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE

  • Warm de olijfolie zachtjes op. Doe er de courgette slierten bij en laat enkele minuten stoven.
  • Doe er vervolgens de gekookte aardappelen bij en roer enkel malen om. Klop de 4 eieren los en giet het eimengsel over de aardappel-courgette bereiding. Laat enkele minuten bakken zodat je een mooie Frittata bekomt.
  • Werk af met verbrokkelde feta, lente-ui, verse dille en pompoenpitten. Tenslotte een goeie draai van de pepermolen en je kan aan je heerlijke lunch beginnen.

Kanttekening

  • Laat het je smaken, Lizzy x