Lizzylizzblog

Garnaalkroketten

Vandaag staat een Belgische klassieker op het menu. Zelfgemaakte garnaalkroketten. Ik koos voor de iets-snellere versie namelijk deze met een kant-en-klare bisque van garnaal. En ik kocht reeds gepelde grijze Noordzeegarnalen. Das wat werk uitgespaard.

Ik eet ze het liefst als lunch, geserveerd met gefrituurde peterselie en ernaast een fris slaatje. En daar mag gerust een lekker glaasje witte wijn bij. Als we ‘t doen, doen we ‘t goed hé!

Garnaalkroketten

Recipe by LizzylizzCourse: LunchCuisine: Belgische keuken
Personen

6

personen

Een zelfgemaakt garnaalkroketje als lunch. Mijn ideale start van de week. En of ik er ook een glaasje witte wijn bij serveerde? Dat zal wel zijn!

IngrediËNTEN

  • Roux maken: 2 ajuinen, 300 gr bloem, 250 gr boter + 1,5 L bisque van garnaal

  • Vulling & smaakmakers: 1 EL mosterd, 150 ml volle room, 750 gr grijze Noordzeegarnalen + zout, piment d’Espelette en tabasco

  • Frituren: bloem, eiwit en panko

BEREIDINGSWIJZE

  • Smelt de boter en stoof de ajuin aan. Voeg de bloem toe en roer enkele keren om. Wacht tot je een droge structuur krijgt. Voeg nu de bisque van garnalen toe. Roer glad en laat zachtjes garen gedurende +/- 20 minuten.
  • Voeg de mosterd, de room en de garnalen toe en breng op smaak met zout, Piment d’Espelette en tabasco.
  • Laat afkoelen en doe het mengsel in een spuitzak zonder spuitmond. Knip het puntje af en spuit op een bebloemde plateau. Vorm ze met de hand en rol door de bloem zodat alle zijden bebloemd zijn.
  • Haal de kroketten door het eiwit en 2 keer door de panko. Bak in frituurolie: 180°C – 3 à 4 minuten. Was de krulpeterselie en laat goed drogen op een doek. Frituur en bestrooi licht met zout. Serveer bij de kroketten.

KANTTEKENING