Garnalenbisque

••• recept voor 4 personen •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 10 minuten •••

INGREDIËNTEN

500 gr ongepelde Noordzeegarnalen

1 ajuin, 1 sjalot, 1 witte selderstengel, 2 wortels

1 knoflookteen

2 EL tomatenpuree (Elvea 1885)

125 ml witte wijn

1 L visfumet

1 EL gedroogde currypoeder

Een snuifje zout en wat piment d’espelette

Peper

2 EL bloem

Bakboter

RECEPT

Schil de ajuin en de sjalot. Snij beide fijn.

Rasp de wortels en de selder. Snij beide fijn.

Schil de knoflook en plet fijn.

Smelt de bakboter op een zacht vuur.

Bak de ongepelde garnalen even aan.

Voeg de fijngesnipperde ajuin, sjalot, selder en wortel toe. Ook de geplette knoflook mag er bij.

Roer enkele malen om met een houten lepel. Blus met de witte wijn en giet er vervolgens de visfumet bij.

Kruid met het currypoeder, de piment d’espelette, peper en het snuifje zout.

Laat gedurende 8 minuten doorkoken.

Haal van het vuur en zet er even de staafmixer in. Niet volledig mixen maar plus minus voor de helft. Dan terug op het vuur om nog 2 minuten te laten doorkoken.

Vervolgens zeven met behulp van puntzeef en je bekomt een heerlijke, pure garnalencoulis.

Smelt wat boter op een zacht vuur. Giet er de bloem bij en roer tot korrelige massa. Wanneer de roux begint te rieken naar zandkoekjes, lepel er beetje bij beetje de garnalencoulis bij tot je een gebonden soep hebt. Garnalenbisque is nu klaar!

PS: Voor de echte garnalen-fan !

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *