Gebakken ananas met mascarponecrème

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 10 minuten •••

Hij is verzot op ananas. Zou het de hele dag door eten. Helaas moet ie het rustig aan doen met fruit. Maar af en toe gun je hem dan toch een klein pleziertje nee ?!

Die ananas flamberen met bruine rum, das een toppertje hoor. En de combinatie vanille-citroen, heel subtiel, in de mascarponecrème, die doet het ook wel!

 

 

INGREDIËNTEN

De mascarponecrème

200 gr mascarpone

1 EL suiker

10 druppels vanille bourbon extract

5 druppels citroen extract

Kaneelpoeder

Verse munt

De ananasschijven

2 schijven verse ananas

Honing

2 EL bruine rum

Olijfolie

 

RECEPT

De mascarponecrème

Klop zachtjes de mascarpone op. Voeg er de suiker bij en op het einde de vanille- en citroendruppels.

Doe het mascarponemengsel in een spuitzak en spuit een toefje crème in een kommetje. Werk deze af met verse munt en wat kaneelpoeder.

De ananas

Snij de harde schil van de 2 ananasschijven en snij ze vervolgens in reepjes.

Verwarm olijfolie op een zacht vuur. Bak er de ananasreepjes zachtjes in aan. Giet er wat honing over. Wanneer de ananas lichtbruin gebakken is, blus met de bruine rum en flambeer. Opgelet, niet onder een werkende dampkap he!

Opmaak van je bord: ananas met muntblaadjes, beetje kaneelpoeder over. Kommetje met mascarponecrème er naast.

Genieten maar x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *