Gebakken rijst met groenten, kip en scampi’s

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 15 minuten •••

INGREDIENTEN

1 zakje witte rijst

1 ajuin

1 wortel

1 gele puntpaprika

1 preistengel (wit)

Een handvol diepgevroren erwtjes

Enkele champignons

150 gr kippefilet

12-tal gepelde scampi’s

Olijfolie

Verse kervel

Sojasaus

RECEPT

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Schil de ajuin. Rasp de wortel. Snij beide in kleine blokjes (“brunoise“).

Snij de gele puntpaprika en de witte preistengel in fijne reepjes (“julienne“).

Borstel de champignons en snij ze in vier.

Snij de kippefilet in fijne reepjes.

Verhit de olijfolie in een braadpan en stoof er de ajuin en de groentjes zachtjes in aan.

Voeg de kip toe en de erwtjes. Laat even pruttelen. Voeg de scampi’s toe. Enkele malen goed omroeren met houten lepel.

Versier met wat kervel alvorens op te dienen. Lekker met sojasaus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *