Geklaarde boter

••• bereiding 20 minuten •••

INGREDIENTEN

Ongezouten bakboter

RECEPT

Waarom bakken in geklaarde boter?

– kan tegen hoge temperaturen en verbrandt niet zo snel

– geen eiwitten, geen melkbestanddelen, dus ideaal voor lactose intolerante personen

– lang houdbaar op een koele, droge plaats

Smelt de boter op een zacht vuur. Laat goed heet worden.

Je zal zien dat het vet zich scheidt in eiwitten (bovenaan: schuim) en mekbestanddelen (onderaan: bruine laag).

Verwijder het schuim met een soeplepel. Laat nog een 10-tal minuten pruttelen en neem vervolgens van het vuur. Niet roeren!

Giet door een zeefdoek of fijne zeef. Wat overblijft in doek/zeef zijn de melkbestanddelen. Wat je afgegoten hebt, is geklaarde boter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *