Lizzylizzblog

Gergenti Grillo BIO (wit) X Gnocchi

Het hele jaar lang mag ik food-wine pairen als ambassadeur van Schenk Benelux. Of ik daar mee in mijn nopjes ben? Ik denk het wel! In mijn rubriek “wijnen en bubbels” kwamen al een aantal flesjes van hen aan bod.

Ik ontdekte de Schenk-wijnen vorig jaar en was meteen verkocht. Ze bieden wijnen aan die prijs-kwaliteit een zeer goede verhouding hebben en die bovendien makkelijk verkrijgbaar zijn, je vindt ze namelijk in de Belgische supermarkten. Je hoeft dus niet specifiek naar die ene speciaalzaak te rennen; het overgrote aanbod van Schenk wijnen vind je dus gewoon in jouw warenhuis om de hoek.

Starten doe ik deze maand met wijntjes uit Sicilië.

Gergenti Grillo BIO is een witte wijn die je op verschillende manieren kan degusteren: als aperitief, op zichzelf (een glaasje wijn in de ene hand, een boek in de andere hand) en gecombineerd met pasta, vis, gegrilde en gestoofde groenten. Genoeg keuze dus!

Gergenti Frappato BIO is een rode wijn die perfect als aperitief kan gedronken worden. Past eveneens bij lichte gerechten, wit vlees, lichte voorgerechten en kaas.

Gergenti

De Siciliaanse wijnbouw is uniek in de wereld: gevarieerde gebieden op de hellingen van de bergen of in de buurt van de zee, met wijngaarden op enkele meters van de kustlijn of op de bodem van een vulkaan. De selectie van Gergenti biedt vijf wijnen. De twee nieuwkomers in het gamma zijn: Gergenti Grillo BIO en Gergenti Frappato Bio.

Gergenti Grillo BIO: nauwkeurige selectie van de Grillo druif, biologisch geteeld. De druiven worden met de hand geplukt tijdens de tweede week van augustus. Na de oogst worden ze voorzichtig geperst en vindt er een langzame gisting plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 15°C gedurende 15 à 20 dagen. Na een korte periode in de vaten, rijpt de wijn 3 maanden in de fles.

Licht strogele kleur. Fruitige wijn. Smaken van Siciliaanse citroen in de afdronk. Mooie zuurgraad en rondheid.

Gergenti Frappato BIO: gemaakt op basis van biologisch geteelde druiven. De perfecte uitdrukking van de unieke charme van Sicilië. De druiven worden begin augustus met de hand geplukt. Na de oogst, gisting gedurende 6 dagen op de schil. Daarna vindt de malolactische gisting plaats bij gecontroleerde temperatuur in een roestvrijstalen tank. Rijping op de fles gedurende een maand.

Robijnrode kleur. Frisse aroma’s met geuren van bosbessen en rode bessen. Medium-bodied wijn, harmonieus en soepel.

Gergenti Grillo BIO (wit) X Gnocchi

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Pastagerechten
Personen

2

personen

Ik zet vandaag de Gergenti Grillo witte wijn in de kijker. Licht strogele kleur. Fruitige wijn. Smaken van Siciliaanse citroen in de afdronk. Past o.a. perfect bij pasta zoals bij deze gnocchi. Hmmm!

IngrediËNTEN

  • Gnocchi – Olijfolie

  • Groene groenten: peultjes, spinazie, courgette + olijfolie + peper en zout

  • Afwerking: geroosterde pijnboompitten & eetbare viooltjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Bak de gnocchi volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoof de groene groenten zachtjes aan in olijfolie. Kruid met peper en zout.
  • Roer de groenten onder de gnocchi. Serveer en werk af met geroosterde pijnboompitten en eetbare viooltjes.

KANTTEKENING

  • Gerecht ontworpen voor Schenk Benelux (samenwerking)
  • De Gergenti Grillo BIO (wit) en de Gergenti Frappato BIO (rood) zijn verkrijgbaar bij Delhaize – consumentenprijs: 8,79 EUR