Lizzylizzblog

Geroosterde paprikasoep

Een goed stevig soepje met een pikante toets, daar warm je helemaal van op. En dat kunnen we best gebruiken nu die dagen steeds korter en frisser worden. Ik roosterde mijn tomaten en paprika’s eerst in de oven alvorens ze aan te stoven. Hiermee maak je de smaak van de groente 2x meer intens. Ik voegde er eveneens wat Noord-Afrikaanse kruiden aan toe, om er een oosterse toets aan te geven. Je kan hiermee zo pikant gaan als je wil, maar hier in huis houden we het graag “matig” pikant. Mijn maag en ikzelf zijn namelijk niet zo’n fan van té pikante zaken 😉

De “rose harissa” kruiden die ik gebruikte is een chili rub die uit drie soorten chili bestaat, met een toets van venkel, komijn, koriander, kaneel en rozenblaadjes. Als je deze dus niet zou vinden in de winkel, niet getreurd, koop dan de verschillende gedroogde kruiden apart en zoek zelf een beetje uit in welke verhouding je ze wil toevoegen.

Geroosterde paprikasoep

Recipe by LizzylizzCourse: VoorgerechtenCuisine: Soepen

500

ml soep

De klassieke paprikasoep, maar dan met dat extra tikkeltje smaak. Dat komt doordat je de paprika’s eerst gaat roosteren in de oven alvorens ze zachtjes aan te stoven. En bovendien voegen we wat Oosters getinte kruiden toe. Serveer deze soep met zelfgemaakte croutons, wit geroosterde sesamzaadjes en enkele blaadjes verse munt als versiering.

IngrediËNTEN

  • 400 gr rode paprika’s (ik stak er ook een gele en een oranje tussen), 100 gr tomaat, olijfolie, 1 ajuin, 1 knoflookteen, rose harissa kruiden

  • 200 ml groentebouillon

  • Afwerking: zelfgemaakte croutons, geroosterde witte sesamzaadjes, enkele blaadjes verse munt

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 200°C

  • Rooster de paprika’s en tomaten gedurende een klein half uur in de voorverwarmde oven. Haal ze er nadien uit en laat even afkoelen: ontvel de paprika’s en verwijder de zaadjes, haal eveneens het vel van de tomaten.
  • Stoof de ajuin en de knoflook aan in de olijfolie en roer er de rose harissa kruiden onder.
  • Voeg nu de tomaten en de paprika’s toe en laat even pruttelen. Giet er de bouillon bij en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
  • Haal de soep van het vuur en giet in een blender. Deze maakt je soep lekker smeuïg. Werk af met de croutons, sesamzaadjes en munt.

KANTTEKENING

  • Het recept van de zelfgemaakte croutons vind je hier. Lizzy x