Gestoofd witloof in dragonroomsaus

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 20 minuten •••

INGREDIENTEN

4 stronken witloof, 250ml groentenfonds, 125 ml culinaire room, boter, peper, zout en verse dragon.

RECEPT

Snij de witloofstronken in de lengte in fijne strookjes.

Hak de verse dragon fijn.

Verhit boter in een ronde pan met rechte rand (« een sautoir »). Dit is de meest geschikte pan om dit gerechtje lekker te laten sudderen. Stoof het witloof aan op een zacht vuurtje. Voeg de groentefonds toe en laat pruttelen. Na een tiental minuten, voeg de culinaire room toe. Laten indikken tot je de gewenste sausdikte krijgt. Afkruiden met peper en zout, ook de verse dragon mag naar het einde toegevoegd worden.

Krijg je de saus onvoldoende « dik » ? Voeg een klontje koude boter, dat je even door wat bloem hebt gehaald, toe. En hopla, ‘t komt wel in orde 🤪.

AF85B374-492C-475F-8B01-38E7159C18B1

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *