Getomateerde bruine fondssaus met boschampignons

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 25 minuten •••

INGREDIENTEN

Olijfolie

1 zoete ajuin (om het zuur van de tomaat tegen te gaan; de gevoelige ‘magen’ onder ons begrijpen dit meteen 😋 anders kan je ook voor gewone ajuin gaan en een suikerklontje toevoegen of een wortel in kleine blokjes (« brunoise ») gesneden)

Een klein bakje boschampignons

2 EL tomatenpuree

Bruine fonds (ik gebruikte een overschot dus niet exact afgewogen)

Peper & zout

RECEPT

Schil de zoete ajuin en snipper deze fijn.

Borstel de boschampignons schoon en snij deze in 4 stuks.

Stoof de zoete ajuin zachtjes aan in de olijfolie en voeg vervolgens de boschampignons toe. Regelmatig omroeren en dan de tomatenpuree er bij. Blijven roeren en er de bruine fonds bijgieten.

Laten pruttelen op een zacht vuurtje tot je de gewenste sausdikte bekomt. Afkruiden met peper en zout.

Hier heb ik de saus gecombineerd met « ballekes » en wat witte basmatirijst. Een gerecht dat op tafel staat binnen het half uur, ideaal na een drukke werkdag! Smakelijk x

169A483E-F467-49D9-BB8B-53ACF4A51863

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *