Dit is een heel eenvoudig gerecht waarmee je alle richtingen uit kan. Je kookt de aardappel en gaat er nadien de vulling uithalen. Deze vermeng je met zure room en ga je kruiden. Het originele recept zegt dat je de aardappel afwerkt met kaviaar, maar er zijn ook heel wat andere varianten. Zoals deze met roze zalmeitjes. Grijze garnalen kunnen ook.
Gevulde aardappel
Course: HoofdgerechtCuisine: AardappelgerechtenPersonen
1
persoonKaviaar heb ik niet standaard in mijn frigo liggen, maar zure room wel. Deze gevulde aardappel maak je klaar in drie eenvoudige stappen. Laat het je smaken!
IngrediËNTEN
1 aardappel
Potje zure room, verse bieslook, peper en zout
Roze zalmeitjes
BEREIDINGSWIJZE
- Kook de aardappel gaar in licht gezouten water; snij hem in twee en haal de vulling er uit.
- Meng deze met wat zure room, versnipper er de bieslook in en kruid af met peper en zout.
- Vul de aardappel terug op en werk af met roze zalmeitjes en eventueel nog wat extra bieslook.
KANTTEKENING
- Ik maakte deze gevulde aardappel met de zure room van Campina (samenwerking).