Lizzylizzblog

Giglio met spinazie en ham in de roomsaus

Het nieuwe Intense pasta gamma van Soubry – vervaardigd uit de beste durum tarwe en met een ruw, poreus oppervlak, hecht zich optimaal aan je saus en kruiden!

Tja met zo’n slogan ben ik dus wel heel erg benieuwd naar deze nieuwe pasta-reeks en sta ik vol ongeduld te popelen om er mee aan de slag te gaan. En gelukkig mag ik dat als Soubry Ambassadeur doen. Ze hebben drie producten in het nieuwe Intense gamma: spaghetti quadrati, fettuccine en giglio. Ik ga vandaag aan de slag met de giglio, gewoon al voor die mooie vorm. Gedraaid, krullend, eindigend op een soort van kroontje. Ze zien er gewoon té schattig uit.

Aangezien hun slogan aangeeft dat dit Intense gamma garant staat voor smaakvolle pasta omdat deze pasta zich optimaal hecht aan tomaten- of roomsauzen, ga ik resoluut voor een recept met verse spinazie en rauwe ham in de roomsaus. Met slechts een beperkt aantal ingrediënten ga ik een appetijtelijke pasta op tafel toveren.

 

Wat heb je nodig?

Intense Giglio pasta (Soubry)

Olijfolie met look

1 sjalot

Een zak verse spinazie

250 ml lichte culinaire room (Campina)

4 schelletjes rauwe ham

Kruiden met peper, zout en nootmuskaat

 

Hoe ga je te werk?

Kook de pasta “al dente” volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.

Verwarm de olijfolie op een zacht vuur en stoof er de fijngesnipperde sjalot in aan. Voeg de spinazie toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Voeg de room toe en laat zachtjes pruttelen tot je saus de gewenste dikte heeft. Op het einde doe je er de plakjes rauwe ham bij.

Tenslotte meng je de Giglio onder het spinazie-ham-roommengsel en jouw gerecht is klaar om geserveerd te worden.

 

Giglio met spinazie en ham in de roomsaus