Granola met Five Spice

Ge-influenced door Laurence van As Cooked by Ginger (toppertje hoor ! Volgen jullie haar al ?) nam ik moedig het besluit om ook eens ZELF granola te maken.

Ik wilde geen “oven” versie want de oven die ik heb, is niets meer waard. Binnenkort verhuizen we een verdiep hoger, we blijven dus in hetzelfde gebouw, maar nemen gewoon het appartement boven ons (1 huis met zelfde eigenaar). Lees “meer licht” dus! En tijd om een nieuwe oven te kiezen zou ik zeggen. De zoektocht kan beginnen, alle tips zijn welkom. Stuur ze maar naar lizzylizzblog@gmail.com.

 

Granola dus, daar was ik gebleven.

Havermoutvlokken CHECK. Noten en pitten CHECK.

Zo van die speciale kokosolie, die heb ik niet, maar met arachideolie moet het ook wel lukken.

En kruiden dat doe ik met de Five Spice kruiden van Mill&Mortar. Deze five Spice bestaat uit venkelzaad en anijs, dat wordt versterkt door kruidnagel, kaneel en koriander. Heerlijke smaak! Perfect voor die granola zou ik zeggen.

Ik maakte geen grote portie, eerste keer dus met een kleine hoeveelheid beginnen leek me beter. Genoeg om enkele ontbijtbollen mee te vullen.

 

Ingrediënten

2 EL arachideolie

75 gr havermoutvlokken

50 gr cashewnoten, 10 gr zonnebloempitten, 10 gr pompoenpitten

3 gedroogde dadels, een handvol gedroogde ananasblokjes

Vloeibare bloemenhoning

1 KL five Spice kruiden

 

Bereidingswijze

Snij de helft van de cashewnoten in fijnere stukjes. Hou de andere helft intact.

Verwarm de arachideolie op een zacht vuur. Voeg de havermoutvlokken toe en roer regelmatig om.

Doe er een goeie kneep van de bloemenhoning bij, voeg ook de noten, de pitten en de kruiden toe.

Laat een kleine 10 minuten bakken tot de havermoutvlokken lekker krokant en gebruind zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Eens afgekoeld, meng er de in stukjes gesneden gedroogde dadel en de ananasblokjes onder.

Opbergen in bokaal. Goed afsluiten.

Hoe lang je kan bewaren, hangt er wat van af. In ieder geval gaat ie hier snel op zijn. Dat weet ik zeker!

 

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *