Lizzylizzblog

Granola met Five Spice

Zelf granola maken. Dat is eenvoudig en dat is zoveel lekkerder dan de kant-en-klare versies die je in de supermarkt koopt. Ik zag bij een aantal al een “pan” versie verschijnen en dacht bij mezelf, ‘t is tijd om dat eens uit te testen. 

Havermoutvlokken CHECK. Noten en pitten CHECK. Zo van die speciale kokosolie, die heb ik niet, maar met arachideolie moet het ook wel lukken. En kruiden dat doe ik met Five Spice kruiden. Deze bestaan uit venkelzaad en anijs, dat wordt versterkt door kruidnagel, kaneel en koriander. Heerlijke smaak! Perfect voor die granola zou ik zeggen.

Ik maakte een kleine portie, perfect om deze week door te komen. Je kan natuurlijk de hoeveelheden aanpassen en een grotere voorraad maken. Zolang je ze maar correct afgesloten kan bewaren.

Granola met Five Spice

Recipe by LizzylizzCourse: OntbijtCuisine: Granola
Porties

4

porties

Een hoeveelheid zelfgemaakte granola aanleggen, das er voor zorgen dat je die doordeweekse ontbijtmomenten zorgeloos doorkomt. En het beste van al? Het hele huis ruikt lekker als je deze granola in de pan bakt. You gotta try this!

IngrediËNTEN

  • 2 EL arachideolie -75 gr havermoutvlokken – vloeibare bloemenhoning

  • 50 gr cashewnoten (in fijne stukjes gesneden) – 10 gr zonnebloempitten – 10 gr pompoenpitten – 1 KL Five Spice kruiden

  • 3 gedroogde dadels, een handvol gedroogde ananasblokjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de arachideolie op een zacht vuur. Voeg de havermoutvlokken toe en roer regelmatig om. Doe er een goeie kneep van de bloemenhoning bij, voeg ook de noten, de pitten en de kruiden toe. Kruid met de Five Spice.
  • Laat een kleine 10 minuten bakken tot de havermoutvlokken lekker krokant en gebruind zijn. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • Eens afgekoeld, meng er de in stukjes gesneden gedroogde dadel en de ananasblokjes onder. Opbergen in bokaal. Goed afsluiten.


KANTTEKENING

  • Je kan eindeloos variëren en verschillende combinaties van noten, pitten en zaden uitproberen. Ook gedroogd fruit kan in deze granola worden verwerkt. Laat het smaken, Lizzy x

1 reactie

Reacties zijn gesloten.