Griekse Pastasalade

Mooi weer. Lekker warm. Dan houden wij niet alleen het hoofd koel, maar ook de maaltijd.

Ik bereidde deze Griekse Pastasalade op voorhand, ze dient een paar uur af te koelen in de frigo. Enkel “groene” groenten gaan er in. Maar je kan uiteraard variëren en net die groenten er indoen die jij lekker vindt.

Voor de vlees liefhebbers onder ons, ik combineerde deze Griekse pastasalade met een gemarineerde saté brochette. Of het gesmaakt heeft? Wat denk je zelf ?!

 

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 15 minuten, bereiding 15 minuten •••

INGREDIËNTEN

Griekse Pasta

Zoete lichte gem harten (1 stuk)

Groene mini-tomaten (10-tal stuks)

Het groen van pijp-ajuin (enkele stengels)

1/2 komkommer

Enkele zoet-zuur opgelegde komkommerschijfjes (zie recept Zoet-zure opgelegde komkommers)

2 saté brochettes

Olijfolie

Peper en zout

Mayonnaise (optioneel)

RECEPT

Kook de Griekse pasta volgens de instructies op de verpakking.

Spoel de zoete lichte gem harten en de groene mini-tomaten onder koud water. Snij de gem in fijne reepjes, halveer de mini-tomaten. Pijp-ajuin versnipperen. 

De komkommer gaan we niet raspen met een gewone rasp of fijn snijden, we gaan er “slierten” van maken. Zelfde principe als “courgetti”. Raspen in lange, fijne slingers.

Doe de Griekse pasta in een grote slakom. Meng er de gem harten, mini-tomaten, pijp-ajuin en komkommer onder. Leg er bovenop wat van de zoet-zure opgelegde komkommerschijfjes. Kruiden met peper en zout. Afgedekt enkele uren in de frigo laten afkoelen.

Ik serveerde er een gemarineerde saté brochette bij die ik bakte in wat olijfolie. En ja, ik deed er een goeie ‘klash” mayonnaise bij, gewoon omdat ik daar verzot op ben. 

Laat het jullie smaken, liefs,

Lizzy

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *