Lizzylizzblog

Hartige wafels

Naast de bladerdeeghapjes maakte ik samen met Shana van Shana’s foodblog voor de rubriek “Koken onder Foodies” deze hartige wafels. Ik zou er eerlijk gezegd nooit aan gedacht hebben, maar ik moet zeggen dat ik deze wafels een zeer goed idee vind. Je werkt met bladerdeegvellen en bereidt niet zelf het deeg. Dus qua tijd heb je hier al serieus wat mee uitgespaard. En qua smaak kan je jouw fantasie laten werken en zelf die combinaties samenstellen die jij graag lust. Benieuwd naar jullie ideetjes: aarzel niet deze met mij te delen. Je kan dat doen door een reactie onder deze post na te laten.

Hartige wafels

Recipe by LizzylizzCourse: LunchCuisine: Hartige wafels
Stuks

4

stuks

Deze eenvoudige hartige wafels maakte ik samen met Shana voor de rubriek Koken onder Foodies. Ze zijn lekker, super snel klaar en dé perfecte snack om gezellig bij te kletsen en te genieten van je lunch. Benieuwd of jij ze ook eens gaat maken…

IngrediËNTEN

  • 2 vellen bladerdeeg (kant-en-klaar)

  • Een potje groene pesto (kant-en-klaar of zelfgemaakt)

  • 1 bol mozzarella en 4 sneetjes parmaham

  • Afwerking: verse basilicum en balsamico crème

BEREIDINGSWIJZE

  • Rol de vellen bladerdeeg open en steek er 8 rondjes uit.
  • Besmeer 4 rondjes met groene pesto en leg er een sneetje parmaham bij. Gebruik nu de overige 4 rondjes om elk rondje dicht te drukken. De randjes duw ik extra dicht door met een vork streepjes in te duwen.
  • Bak de wafels in het wafelijzer (ik gebruikte de “Luikse wafel” stand van mijn Domo Genius Waffle ijzer).
  • Serveer met wat mozzarella bovenop en balsamico crème. Versieren deden we met verse basilicum blaadjes.

KANTTEKENING

  • Wil jij graag eens koken met mij voor de rubriek Koken onder Foodies? Aarzel niet mij een bericht te sturen : lizzylizzblog@gmail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *