Hesperolletjes

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten •••

INGREDIËNTEN

4 schelletjes hesp

4 stronken witloof

Bakboter

Peper en nootmuskaat

Voor de bechamelsaus

45 gr bloem

60 gr boter

1/2 L halfvolle melk

Peper en nootmuskaat

200 gr Gruyère kaas (geraspt)

RECEPT

Verwarm de oven voor op 180 gr Celsius.

Smelt de bakboter op een zacht vuur en stoof er de in twee gehalveerde witloofstroken in aan. Kruid met peper en nootmuskaat. Om er voor te zorgen dat het witloof niet aanbakt, giet af en toe wat water bij dat je telkens laat verdampen. Duurt zo’n 10 minuten.

Maak de bechamelsaus. Smelt de boter. Voeg de bloem toe en roer tot je een korrelige massa bekomt. Melk mag er beetje bij beetje bij zodra het korrelig mengsel begint te rieken naar zandkoekjes. Afkruiden met peper en nootmuskaat. Op het einde roer je er nog een handvol geraspte Gruyère onder.

Rol de hesperolletjes, met het gestoofd witloof binnen in, op. Leg in een ovenschotel. Overgiet met de bechamelsaus. Bestrooi met de rest van de geraspte Gruyère. Mag een 20-tal minuten in de oven tot er een mooi korstje is gevormd.

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *