Lizzylizzblog

Homemade Pasta

Zelf pasta maken dat betekent de juiste bloem gebruiken.

Je maakt geen pasta met gewone (patisserie)bloem. Als je tarwebloem neemt, dan heb je “00” (lees dubbel nul) bloem nodig. Wat vaak wordt gekozen, is echter de semola bloem. Je vindt deze tegenwoordig niet alleen in speciaalzaken, maar ook in grootwarenhuizen.

Wat heb je nodig en hoe ga je te werk?

Reken 100 gram bloem per persoon en 1 ei – verder wat olijfolie en een snuifje zout – ja je leest het goed, dit is alles wat je nodig hebt. En wat water van de kraan moest het deeg niet elastisch genoeg zijn.

Deeg maken – kneden – in een bolletje rollen – laten rusten en vervolgens met de deegrol fijn uitrollen – check het filmpje maar. En dan komt het leuke, je kiest zelf voor welke “vorm” je gaat. Fijne spaghetti (1mm), papardelle (3mm), fettucine (5mm) of dikkere tagliatelle (8mm).

Koken doen we zoals het de echte Italianen beaamt. Per 100gr pasta rekenen zij 1L water, met een flinke strooi zout in. Water aan de kook brengen en dan pas de pasta er ingooien. Gaartijd varieert van enkele minuten tot een dikke 10-tal minuten, hangt af van de dikte van je zelfgemaakte pasta. Hier gooien we de pasta niet tegen de muur om te zien of ie plakt en dus “gaar” is. Hier komen we dat te weten door simpelweg regelmatig te proeven 😊

Benieuwd of jij je ook even gaat wagen aan het maken van je eigen pasta…

Zelfgemaakte pasta

Laat hier een snelle reactie achter.