Lizzylizzblog

In mosterd gemarineerde lamskoteletjes met romige currysaus

Tijd om het hoofdgerecht te onthullen. Op Kerstavond worden dat lamskoteletjes. Ik liet ze eerst een aantal uren trekken in een marinade op basis van zoete witte wijn en mosterd. Deze marinade geeft de lamskoteletjes een frisse smaak. Serveren kan je met de traditionele amandelkroketten en fijne mini worteltjes bijvoorbeeld. Of wat pastinaak. Of gevulde appeltjes. Of… kies maar zelf wat je er graag bij serveert.

Je hoort vaak de combinatie lamskoteletten en rode wijnsaus, bessensaus, rozemarijnsaus of looksaus. Ik baseerde mij op een recept van een Canadese chef, een recept dat ontworpen werd voor Gastronomixs. Lamskoteletjes en een romige currysaus is het geworden. De volle room van Campina leent zich daar perfect toe. Het water komt me al in de mond alleen al door er aan te denken.

De smaak van de currysaus bepaal je zelf. De verhouding van de kruiden zoek je uit zoals jij het graag eet. Verzot op pikant, doe er wat meer Cayenne in. Liever wat zachter, ga dan voor wat meer zacht paprikapoeder, meer room en meer citroensap.

Het is trouwens opnieuw een makkelijk recept. Het marineren kan je op voorhand doen. Het bakken van het vlees op het moment zelf, dat speel je klaar in een mum van tijd. De saus kan ook perfect op voorhand gemaakt worden en warm je even op als het moment is aangebroken. Opgelet, opwarmen en niet terug aan de kook brengen hé.

In mosterd gemarineerde lamskoteletjes met romige currysaus

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Vleesgerechten
Personen

4

personen

Kerstmis komt er aan. Het aftellen is volop aan de gang. Na het voorgerecht vorige week is het nu de beurt aan het hoofdgerecht: lamkoteletjes. Met traditionele amandel kroketten en fijne mini worteltjes. Prima keuze, al zeg ik het zelf 😉

IngrediËNTEN

  • Voor de marinade: 125 ml zoet witte wijn, 300 gr mosterd, peper en zout

  • Lamskroon (lamskoteletjes) – ongezouten roomboter – peper en zout

  • Voor de currysaus: gekneusde knoflookteen, arachideolie, kruiden: paprikapoeder – Cayenne poeder – currypoeder – kurkuma, 500 ml volle room en 100 ml citroensap

BEREIDINGSWIJZE

  • Bereid de marinade: meng de wijn met de mosterd en kruid met peper en zout. Leg de lamskoteletjes in de marinade, dek af en laat een 3 à 4 uur in de frigo trekken. Nadien wrijf je de marinade er grotendeels af en smeer je de lamskoteletjes in met olijfolie.
  • Bak de lamskoteletjes bruin langs beide zijden. Kruid met peper en zout.
  • Bereid de currysaus: stoof de knoflook zachtjes aan in de olie. Voeg de kruiden toe en roer even om. Voeg het citroensap toe en laat even pruttelen. Nu de room er bij en laten indikken tot je de gewenste sausdikte bekomt.

KANTTEKENING

  • Gerecht ontworpen voor Campina (samenwerking)
  • De kerstdecoratie en het servies is van Maisons du Monde (samenwerking)

Laat hier een snelle reactie achter.