Lizzylizzblog

Juliana Hotel Brussel

Op een mooie donderdag trekken we richting Brussel, terug naar onze geliefde stad waar we zo graag gewoond hebben. Op weg naar het Juliana Hotel op het historische Martelaarsplein dat enkel toegankelijk is voor voetgangers. Een prachtig pareltje van een 5-sterrenhotel, restaurant en spa in het hartje van Brussel. Ik ben zo benieuwd om een kijkje binnenin te nemen. En ik kan je nu al zeggen, amai hoor! Ik was danig onder de indruk.

Bij het binnenstappen heet een vriendelijke dame aan het onthaal ons welkom. Inchecken hoef ik niet te doen, want ik deed dat online. Wanneer je jouw kamer reserveert, krijg je namelijk een bevestiging per mail en kort voor je verblijf een tweede mail om je online “check-in” zelf te doen. Das handig, zo vermijd je dat je dient aan te schuiven en er wachtrijen ontstaan aan het onthaal. Het is gewoon binnen komen, je naam geven en je ontvangt jouw kamersleutel.

Professionele en genereuze gastvrijheid, dat is wat het Juliana Hotel hoog in het vaandel draagt.

Er wordt een persoonlijk tintje gegeven aan elke verleende dienst, dat valt me hier onmiddellijk op. Je voelt je welkom en geliefd. We worden begeleid naar de lift. Op weg naar kamer 205 op de eerste verdieping.

De kamer is een superior kamer. Ze voelt lekker koel aan bij aankomst dankzij de airconditioning. Mijn oog valt onmiddellijk op de zithoek met tafeltje waarop een heuse fruitmand staat. Dit verblijf gaat genieten worden!

Elke kamer is uniek en onvergetelijk vanwege de vorm, kleuren, zachte verlichting en kunstwerken. Het comfort van de prestigieuze matrassen, de uitzonderlijke dekbedden en het verfijnde linnengoed dat gracieus verspreid ligt over het bed.

De badkamer is een staaltje van finesse. Met inloopdouche en groot bad, rondom rond betegeld met delicate mozaïeken. De badkamerproducten komen uit de Molton Brown-collectie. Alles is hier zo fijn verzorgd tot in de kleinste details.

De benedenverdieping is een ware, verfijnde belevenis op zich en geeft je het gevoel dat je vertoeft in geraffineerde oorden.

De ene ruimte gaat vlekkeloos over in de andere, elk met hun eigen stijl en inrichting. Kunst ontbreekt hier zeker niet en je ziet dat daar heel goed is over nagedacht. Met oog voor smaak, ieder detail is belangrijk. De zetels zitten comfortabel, de kamerplanten zijn perfect onderhouden en kijk vooral eens naar de verlichting die hier ophangt. Gouden staven speciaal ontworpen voor het Juliana Hotel; gewoonweg prachtig.

Op het einde van de doorloopgang bevindt zich het karaktervolle restaurant met een jonge chef-kok van nog maar 27 jaar oud aan het hoofd.

Het Juliana restaurant is open voor de lunch van dinsdag tot zaterdag; open voor diner van donderdag tot zaterdag. Je vertoeft er in een zeer decoratieve sfeer: een plafond geïnspireerd op neo-Egyptische art-deco gesigneerd Wall&Déco, een fresco bedacht door Serge Lefox, een gigantische klok zoals de beroemde klok uit de film Metropolis van Fritz Lang en een spiegel van Philippe Starck.

Een eigen stijl keuken geïnspireerd door Italië, door smaken van hier en elders in de wereld, die systematisch seizoensgebonden zijn en van de markt. Dit omschrijft perfect de culinaire identiteit en talenten van Rosa Caldarola, wat een toptalent!

Het menu van het Juliana Restaurant verandert elke 5 maanden en de suggesties van de dag zullen altijd naar eigen idee van de chef-kok zijn, samengesteld uit verse en seizoensgebonden producten. Vegetariërs, veganisten, allergisch voor het ene of het andere product, Rosa past zich aan door zelf te komen informeren naar de speciale wensen van de gasten.

De desserts worden door Rosa zelf bereid. Voor de Café Gourmand en Café Plaisirs koos zij voor de chocolade van de beste Patissier van de Wereld 2021 (World Pastry Stars 2020) Pierre Marcolini.

Wij kwamen op bezoek om ‘s avonds te genieten van een diner in de Patio en ‘s morgens aan te schuiven voor het ontbijtbuffet. Ik wist dat onze smaakpapillen gingen verwend worden. Rosa heeft magische chef-kok handen en neemt je mee op een heerlijke, culinaire reis.

De Patio, een stukje hemel op aarde; en dat dan nog wel in het hartje van Brussel.

Een zalige plekje, die binnentuin van het Juliana Hotel is een bezoekje meer dan waard. Mooi ingericht en wauw, wat een uitstekende keuze wat planten en bloemen betreft. Alles past hier prima bij elkaar; het is gezellig zitten en dineren is een waar genot. Én de kwaliteit van het eten, én op een plek bij uitstek. Heaven is a place on earth. En deze hemel bevindt zich hier!

Als de vraag werd gesteld of we klaar waren voor de menukaart lieten we weten dat we graag wilden verrast worden door Rosa. Zijzelf mag kiezen wat ze ons graag serveert. We hebben geen allergieën noch intoleranties, dus ze mag zich volledig laten gaan.

Ze opteerde voor twee verschillende voor- en hoofdgerechten, slim gezien. Want zo kunnen we onze gerechten delen met ons tweetjes. De amuse-bouche was zwaardvis tartaar met zalmeitjes en miso mayonaise. De voorgerechten waren enerzijds de Sint-Jakobsnootjes, compote van rode ui, pistache en gefrituurde prei en anderzijds de ceviche van Noorse zalm, Yuzu, avocado crème, sojabonen en kruidenolie. De smaken zaten perfect. De hoeveelheden noem ik ruim voldoende, je gaat hier niet met honger van tafel weggaan. Tijd voor de hoofdgerechten. Voor hem een tonijn mi-cuit (his favourite dish!) met mousseline patatjes en een tomatensalade overgoten met kruidenolie. Voor mij de Limousin tartaar “the Thai way”. Super lekker!

Het wijntje was een Chablis 1èr cru Vaucoupin 2020. Dit is genieten. En je hoeft hier dus niet te logeren om te mogen neerstrijken in deze Patio. Voor een glaasje wijn, een lunch of dinner. Het kan hier allemaal.

Na een rustige nacht tijd voor een hemels ontbijt. Enkel en alleen al hierom verblijf ik graag op hotel.

Het ontbijtbuffet wordt geserveerd in het Juliana restaurant. De tafels zijn mooi gedekt, op de bar is het ontbijtbuffet uitgestald. Een zeer ruime keuze aan zowel zoete als hartige gerechten. Voor ieders wat wils. En bovendien kan je nog een aantal extra gerechten “à la carte” kiezen. Drie maal raden voor welk ontbijtgerecht ik ging? Eggs Benedict off course! En ze hebben gesmaakt hoor. De echtgenoot ging de klassiek kant op, met een croissant, een eitje en wat mini-viennoiserie. Een vers geperst fruitsapje en een glaasje bubbels waren ook van de partij. De fruiteter die hij is kwam ook aan zijn trekken. Het was stil aan tafel, ik zag hem smullen.

We keerden ontspannen terug naar huis. En kijken vooral uit naar ons volgend bezoekje aan dit wondermooie Juliana Hotel. Een echte aanrader om eens te doen! Dit luxe 5-sterrenhotel is zijn prijs meer dan waard. Je vindt alle info op hun website www.juliana-brussels.com