Juliennesoep met vermicelli en kip

Julienne soep met vermicelli en kip

Een heldere soep met fijngesneden groentjes, afgewerkt met vermicelli en kip. Das pure nostalgie die Julienne soep!

De kunst is de groentjes in “julienne” te snijden: fijngesneden, lange reepjes, liefst allemaal van dezelfde grootte en lengte. Zeg dat maar eens tegen een piet-precies zoals ik. Das lachen geblazen. Ik gebruik kippenbouillon blokjes om extra smaak te geven. De kip die ik toevoegde deed ik in “blok” vorm, maar volgende keer ga ik deze ook “Julienne” snijden. Ik vond de brokken net iets te dik. Dus vandaar dat ik het al zo in het recept zal vermelden.

Welke groenten gebruik ik in juliennesoep?

Standaard kies je voor prei, selder en wortel. Ik had helaas geen prei meer in huis, gezien de echtgenoot twee dagen geleden preisoep had gemaakt. Dus ik maakte Julienne soep op basis van enkel wortel en witte selder, en eerlijk… smaakte even goed hoor!

Hoe van Julienne soep een maaltijdsoep maken?

Hij keek even raar op toen ik hem deze maaltijdsoep-versie van julienne soep serveerde. Hij is namelijk van de generatie “ik moet aardappelen, vlees en groenten op mijn bord hebben”. Hij keek er kritisch naar en als ik hem zag proeven vreesde ik al het ergste. Maar wonder boven wonder… mmm, das lekker zeg. Ik geef eerlijk toe, ik heb wat vals gespeeld. Want die vermicelli daar is ie verzot op! Dus door die toe te voegen, wist ik zeker dat ik toch wat punten ging scoren. Werkt volgens mij dus ook goed voor kinderen.

Julienne soep met vermicelli en kip

Recipe by LizzylizzCourse: VoorgerechtenCuisine: Soep
Personen

4

personen

Julienne soep, de fijngesneden, lange reepjes groenten in een heldere bouillon. Ik maakte er een maaltijdsoep van door vermicelli en kip toe te voegen.

INGREDIËNTEN

  • 1 ajuin – 1 knoflookteen – 2 wortels – 2 witte selder stengels – 1,5L water – 2 kippenbouillon blokjes

  • 100 gr vermicelli

  • 2 kippeborstfilets

  • Peper, zout en een handvol fijngehakte peterselie

BEREIDINGSWIJZE

  • Schil de ajuin en snij in fijne ringen. Pers de knoflook. Schil de wortels en de selder, snij in fijne julienne (fijne, lange reepjes).
  • Zet water op een hoog vuur. Voeg bouillonblokjes en alle fijngesneden/fijn geperste ingrediënten toe. Laat garen (ongeveer een 20-tal minuten).
  • Snij de kip fijn (ik deed het in blokjes vorm – zie foto – maar raad aan het ook in julienne vorm te doen). Kruid de soep met peper en zout en voeg de kip nu toe zodat die kan mee garen. Doe er vervolgens ook de vermicelli bij.
  • Serveren met fijngesnipperde peterselie.

Kanttekening

  • Laat het je smaken, Lizzy x

Laat hier een snelle reactie achter.