Juliennesoep

••• recept voor 4 personen •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 20 minuten •••

INGREDIENTEN

Zakje Julienne groenten (wortel, prei, selder)

1 sjalot en 1 aardappel

Bakboter

Laurierblad

Happy Roots kruiden (Mill&MortarBelgië)

1 EL groentebouillon (Bouillon Herkules)

1,2 L water

Witte peper

200 gr kalf/varkensgehakt

RECEPT

Schil de aardappel en de sjalot. Snij beide in grove stukken.

Stoof de bakboter zachtjes aan en voeg er vervolgens de sjalot en de aardappel aan toe. Enkele malen omroeren met een houten lepel en enkele minuten laten stoven.

Kruiden met de Happy Roots kruiden. Laurierblad er bij. En de eetlepel groentebouillon. Nu ook de julienne groenten toevoegen en alles een aantal keer goed omroeren. Blussen met het water.

Laat zo’n 20 minuten koken. Nadien haal je het laurierblad uit de soep en mix je ze fijn met de staafmixer. Afkruiden met witte peper. Ik voegde geen zout toe, want de echtgenoot moet zout mijden.

Ik werkte de soep ook af met ballekes. Deze rol je met de hand en wanneer je de gemixte soep terug aan de kook hebt gebracht, voeg je ze toe en laat je ze enkele minuten meekoken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *