Kabeljauw in bierbeslag

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 5 minuten •••

Moest nog even een huistaak voor de avondschool (opleiding hulpkok) afwerken, het thema was visrecepten. Ging aan de slag met deze, ook wel kibbeling genoemd denk ik, maar hier een versie zonder paneermeel of panko.

Ideaal om te serveren als aperitiefhapje, perfect met een dragon mayonnaise. Die krijg je er ook mee bij uitgeschreven. Ik zou zeggen… aperitieven maar!

 

INGREDIËNTEN

1/2 ei

40 gr bloem

75 ml bier – ik gebruikte een Witteke van Hoegaarden

250 gr kabeljauwfilet

Peper en zout

Sap van een halve appelsien

Voor de dragon mayonnaise

2 EL mayonnaise

1EL Griekse yoghurt

1 EL dragonazijn

Wat takjes verse dragon

Peper

RECEPT

Verwarm de frietketel voor op 160 graden Celsius.

Snij de kabeljauwfilet in stukjes (elk stuk heeft het formaat van een borrelhapje, zo’n 3 à 4 cm).

Pers de appelsien en haal de kabeljauwblokjes door het sap. Strooi er nadien zout over en peper goed met de pepermolen.

Meng de bloem met het halve ei en het witbier. Klop tot een mooi beslag. Kruid af met peper en zout. Haal de kabeljauwblokjes door het beslag.

Frituur de hapjes 5 minuten in de voorverwarmde frietketel.

Maak ondertussen de dragon mayonnaise. Snij de verse dragon fijn. Meng de mayonnaise met de Griekse yoghurt en roer er de dragonazijn onder. Kruid met peper en werk af met de fijngesnipperde dragon.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *