Kaneel Ontbijtkoekjes

••• recept voor 6 stuks •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 15 minuten •••

INGREDIËNTEN

1 rol kant-en-klaar bladerdeeg (Herta)

2 EL patisserie boter (Solo)

2 EL bruine suiker (Candico)

Een handvol rozijnen

Kaneelpoeder

Voor de glazuur

1 eiwit en wat bloemsuiker

Beetje water

RECEPT

Verwarm de oven voor op 175 gr Celsius.

Rol het bladerdeeg met het bakpapier open op een ovenplaat.

Meng de boter met de bruine suiker en strijk uit over het bladerdeeg.

Bestrooi vervolgens met de rozijnen en het kaneelpoeder.

Rol het bladerdeeg op en snij er 6 stukken af.

Maak het glazuur door het eiwit met de bloemsuiker te mengen. Voeg een beetje water toe om het lopend te maken. Zet opzij.

Gebruik het eigeel om de kaneelkoekjes mee in te smeren. Dit zal de mooie goudbruine kleur geven.

Bak gedurende 10 à 15 minuten (afhankelijk van het type oven).

Haal uit de oven en giet er het glazuur over. Bestrooi met wat extra bloemsuiker. Klaar is kees, laat het jullie smaken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *