Lizzylizzblog

Kerst tulband cake

Nog op zoek naar een ideale bezigheid tijdens de (verlengde) Kerstvakantie? Dan is het bakken van deze tulband cake een perfecte oplossing. En hij is bovendien super lekker van smaak. Gemaakt met rozijnen en bruine rum. Afgewerkt met een karamel chocolade ganache. Bedekt met kerstversiering in de vorm van suiker. Klaar om er aan te beginnen?

Trouwens, ik gebruikte de bloem voor patisserie van Soubry. Ze is makkelijk om mee te werken en heeft een perfecte glutenverhouding voor een ideaal resultaat. Patisseriebloem bevat geen rijsmiddel en is ideaal voor cake, gebak, wafels, pannenkoeken en pizzadeeg. En een bak-kluns als ik kan degelijke basisproducten goed gebruiken 😉

Kersttulband cake

Recipe by LizzylizzCourse: DessertCuisine: Koekjes en gebak
Personen

6

personen

Leuke activiteit om tijdens de Kerstvakantie te doen. Duik de keuken in en bak deze Kerst tulband cake. Unieke smaak door de rozijnen en de bruine rum. De afwerking met de karamel chocolade ganache maakt het plaatje helemaal af!

IngrediËNTEN

 • 200gr rozijnen en 200 ml bruine rum

 • 4 eieren – 300gr fijne kristalsuiker – 200gr gezouten roomboter – 250gr patisseriebloem (Soubry) – 2 KL kaneelpoeder

 • 200gr karamel chocolade callets (“Gold” van Callebaut) – 100ml volle room (Campina) – 50gr gezouten roomboter

 • Afwerking: kerstversiering in suikervorm + gouden poeder (eetbaar)

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 175gr C

 • Leg de rozijnen in een diepe kom en overgiet ze met de bruine rum. Laat weken.
 • Breek de eieren in de mengkom van jouw keukenmachine en giet er de suiker bij. Klop tot de suiker is opgenomen door de eieren. Smelt ondertussen de boter op een zacht vuur en giet deze daarna bij het suiker-eiermengsel. Nu mag, beetje per beetje, de bloem bij het mengsel en helemaal op het einde voeg je het kaneelpoeder toe.
 • Giet de rozijnen in een zeef en vang de bruine rum op.
  De rozijnen roer je voorzichtig onder het deegmengsel en giet het dan in de cake vorm. Bak de cake zo’n 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  De bruine rum laat je zachtjes inkoken op het vuur en hieraan voeg je wat extra fijne kristalsuiker toe.
 • Haal de cake uit de oven en prik er gaatjes in. Smeer de cake in met het rum mengsel. Laat even staan en maak nu de karamel chocolade ganache. Meng de chocolade callets met de boter en overgiet met de opgewarmde room. Giet de ganache vervolgens over de cake, versier met de kerstversiering en het poeder.

KANTTEKENING

 • Ik maakte dit recept in het kader van een betaalde samenwerking met Soubry

Laat hier een snelle reactie achter.