Lizzylizzblog

Kerst zandkoekjes

Enerzijds warm gemaakt door de Bake Off Vlaanderen afleveringen die weer te zien zijn op tv en anderzijds al helemaal “into the Christmas” sfeer, ging ik aan de slag met de Anco patisseriebloem (de beste, echt wel!) en toverde ik deze Kerst zandkoekjes uit mijn hoed.

Je hoeft geen bak-koningin te zijn (ben ik zeker niet haha) om deze zandkoekjes te bakken. Het recept is eenvoudig en de vormpjes kocht ik kant-en-klaar in een handige SilikoMart mal. De vanille frosting is deze die ik gebruik voor mijn Pumpkin Five Spice Rolls. Afwerken doe ik met de nieuwe chocolade hagelslag van Côte d’Or.

Kerst zandkoekjes

Recipe by LizzylizzCourse: DessertCuisine: Gebak en koekjes
Koekjes

15

koekjes

Bake Off Vlaanderen en de Kerst vibes made me bake it! Deze Kerst zandkoekjes zijn helaas zo goed dat ze in 1-2-3 verdwenen zijn…

IngrediËNTEN

  • Voor de koekjes: 200 gr boter (kamertemperatuur) – 75 gr poedersuiker – 1 eigeel – 200 gr patisseriebloem – 30 gr maïzena zetmeel – snuifje zout – kaneelpoeder

  • Voor de vulling: 250 gr verse volle kaas – 125 gr poedersuiker – merg van 1 vanillestokje – zeste van 1 bio-citroen – snuifje Fleur de sel

  • Voor de afwerking: chocolade hagelslag

BEREIDINGSWIJZE – VErwarm de oven voor op 160 gr c

  • Meng in de mengkom van jouw keukenrobot op een matig tempo de blokjes zachte boter, de suiker, het eigeel, het snuifje zout en enkele koffielepels kaneelpoeder. Doe er vervolgens de bloem en het maïszetmeel bij. Meng alles tot je één bol deeg bekomt.
  • Rol de deegbol uit (dikte +/- 5 cm) en leg tussen twee bakpapieren. Laat 2 uur rusten in de frigo.
  • Haal het deeg uit de frigo en gebruik je mal om de vormpjes in het deeg te printen. Bak in de oven gedurende 20 minuten en haal ze vervolgens uit (zet opzij en laat afkoelen – belangrijk, anders vallen de koekjes uiteen).
  • Maak de vanille frosting. Klop hiervoor alle ingrediënten op tot een romig mengsel. Giet deze in de “holtes” van de kerstfiguren. Besprenkel met chocolade hagelslag. 

KANTTEKENING

  • Ik maakte dit recept voor Anco (samenwerking).