Lizzylizzblog

Kip Archiduc met pastinaakfrietjes

Ik kreeg een tijdje geleden het nieuwe boek van Michaël Sels toegestuurd. Meer groenten, meer fruit, meer genieten. Lekker Lang Leven 2. Uit zijn eerste boek had ik reeds wat “ontbijt” ideeën uitgetest. En die waren me goed bevallen. Tijd dus om een gerecht uit zijn tweede boek te koken.

Volgens Michaël – die trouwens chef & hoofddiëtist in het UZA is – is lekker lang leven de combinatie tussen goed voor je lijf en zalig genieten! Weet je, ik ben het daar helemaal mee eens. Het gaat om het juiste evenwicht te vinden. Heb je zin in een lekkere zoetigheid? Wel eet dat dan. En doe het dan ook goed zeg ik. Wil je chocolademousse? Maak deze dan met echte chocolade. En geniet. Heb je zin in een kaassaus bij je bloemkool, wel laat je maar eens gaan. In het weekend pas ik vaak dit principe toe. En dan zorg ik er gewoon voor dat ik wat extra beweging inlas en de komende weekdagen wat meer bewust ga kiezen voor meer groenten en minder vetrijke producten.

Gezonde keuzes

Perfect boek om te combineren met #maandagcampinadag. Want ook bij Campina hebben ze oog voor gezonde keuzes. De dag sterk starten met een gezond ontbijt. Genieten van een lekker avondmaal door bewust te kiezen voor gezondere producten. Ik bladerde door Michaels boek op zoek naar een gerecht waar ik de lichte culinaire room (20%) van Campina kan gebruiken. Ik vind deze namelijk een perfect alternatief voor een roomsausje tijdens de week. De volle room houden we voor ons verwenmoment in het weekend, deze lichtere versie is mijn week-vriendje 😉

Kip Archiduc met pastinaakfrietjes. Dat is het geworden. De Archiduc saus op basis van gevogeltefond en de lichte culinaire room. Geen gewone frietjes uit het frietvet (want we verwenden onszelf gisteren met zelfgemaakte, vers gebakken kroketten), maar wel pastinaakfrietjes uit de oven. Heb ik leren eten. Geroosterde groenten uit de oven. Zo smaakvol! En je kan die lekker kruiden, zalig.

Kip Archiduc met pastinaakfrietjes

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Kip u0026 Gevogelte
Personen

2

personen

Gezonde keuzes maken? Dat kan ik! Ik maakte de kip Archiduc uit Michael Sels’ nieuwste boek “Lekker Lang Leven 2” met de lichte culinaire room van Campina. En dat het smaakte!

IngrediËNTEN

  • 2 kipfilets – 2 pastinaken – olijfolie – peper en wat grof zeezout – nootmuskaat

  • 250 gr witte champignons – 100 ml gevogeltefond – 125 ml lichte culinaire room

BEREIDINGSWIJZE – Verwarm de oven voor op 200°c

  • Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Leg ze op bakpapier. Besprenkel met olijfolie en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Rooster deze gedurende 20 minuten in de oven. Na de helft van de tijd schep je ze even om zodat alle kanten gelijk bakken.
  • Bak de kipfilet in de olijfolie langs beide kanten aan. Ik kruid enkel met wat peper en nootmuskaat. Haal de kipfilet uit de pan en leg ze in een ovenschaal, naast de pastinaak, in de oven. Bruin de in partjes gesneden champignons goed aan in dezelfde pan.
  • Blus met de gevogeltefond, laat een 10-tal minuten doorkoken en voeg er vervolgens de lichte culinaire room bij. Laat nog even pruttelen zodat je de gewenste sausdikte bekomt.
  • Serveer de kipfilet met de Archiduc saus en de pastinaak frietjes.

KANTTEKENING

Laat hier een snelle reactie achter.