Lizzylizzblog

Kip curry op Aziatische wijze

Mijn favoriete keuken, de Belgische keuken. Maar ik heb ook een zwak voor de Italiaanse keuken. En de Aziatische keuken vervolledigt dan weer mijn top drie.

Deze week maak ik twee Aziatisch getinte gerechten waaronder deze kip curry. Niet de gewone currysaus die wij kennen, maar een saus op basis van typisch Aziatische ingrediënten: citroengras, rode currypasta en kokosmelk.

Aziatische gerechten zijn vaak ook “snel-klaar” gerechten. Zeker en vast als het een wok-gerecht betreft. Ideaal dus voor in de week. Weinig tijd, drukke werkdag achter de rug, dan is een snelle curry welgekomen!

Boodschappenlijstje (4p)

Een pakje mie-noedels

1 stengel citroengras, 1 pijpajuin, 1 sjalot – wokolie

250 gr kippefilet (fijngesneden reepjes)

1 rode paprika, 4 baby-maïs, een handvol sojascheuten (kant-en-klaar), een klein doos Parijse champignons (in plakjes gesneden)

1 EL rode curry pasta – 1 KL kurkuma – 200 ml kokosmelk – 1 EL vissaus

Limoenblaadjes & verse koriander (ben je geen fan, gebruik dan bijvoorbeeld het groen van de pijpajuin)

Hoe ga je te werk?

Kook de mie-noedels volgens de instructies op de verpakking. Zet ze vervolgens even opzij.

Verwijder het buitenste deel van het citroengras: smijt dit niet weg, maar gebruik dit om in de saus te leggen. Je gaat dit niet opeten, het dient enkel om zijn volledige smaak aan de saus te geven. Ook het onderste hard gedeelte, kneus je even wat platter en voeg je toe voor de smaak. Snij pijpajuin en sjalot in fijne schijfjes.

Verhit de wokolie in een wokpan. Voeg het citroengras, de pijpajuin en de sjalot toe onder voortdurend roeren. Doe er de kip bij en laat wat bakken. Vergeet niet te roeren.

De fijn in reepjes gesneden rode paprika, de baby-maïs en de sojascheuten mag je nu ook toevoegen. Blijven roeren zodat alles mooi gelijkmatig bakt.

Champignon plakjes er bij, samen met de rode currypasta en de kokosmelk. Kruiden met kurkuma en de vissaus. Limoenblaadjes toevoegen en een 10-tal minuten laten pruttelen.

Serveren met de mie-noedels, weliswaar zonder de limoenblaadjes en de citroenstengel (die laten jullie er uit). Afwerken deed ik met wat geroosterde uitjes en het groen van de pijpajuin. Koriander lust ik namelijk niet. Ik ben helaas één van die mensen die vindt dat verse koriander naar Dreft smaakt (oeps).

Voilà zie, in geen tijd heb je deze snelle curry op tafel getoverd en kan je heerlijk genieten van de Aziatische keuken.

Kip curry op Aziatische wijze