Lizzylizzblog

Kip Madras Curry

Drie gerechtjes op een rij met een welbepaald ingrediënt. Laten we het een nieuwe serie noemen, gewoon omdat ik er zin in heb en hoop jullie hiermee te inspireren. We starten deze serie met pompoen. Het is er immers volop het seizoen voor. Okido, de pompoen serie it is! Daar gaan we.

Voor het eerste gerecht ging ik aan de slag met de butternut pompoen. Deze winterpompoen heeft een zoete, nootachtige smaak en is flesvormig. Hij zit boordevol vezels, magnesium en vitamine A en C. Je kan de butternut pompoen roosteren in de oven, sauteren in een braadpan of pureren voor in soep, sauzen, muffins,…

Ik koos er voor om een lekkere curry te maken waarin ik niet alleen butternut pompoen verwerk, maar ook kies om er bijpassende seizoensgroenten aan toe te voegen: zoete aardappel en pastinaak. Soms ook wel vergeten groenten genoemd, maar bij Lizzy zijn ze redelijk gekend in huis. Alleen nu nog die echtgenoot stilletjes aan laten wennen aan de specifieke smaken van deze groenten. Met tijd komt alles goed, dat zeggen ze toch hé!

De kip curry is Indisch getint, met Madras : dit is een Indiase kruidenpasta op basis van de typische kruiden gember, komijn en kardemon. Ik gebruikte twee 2 eetlepels in verhouding tot een blikje kokosmelk van 270 ml. Zo af en toe eens Oosters eten, ik vind dat wel tof. En hij wonderbaarlijk, jaja niet te geloven, houdt wel van deze smaken.

Kip Madras Curry

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Stoofpotjes
Personen

2

personen

Deze curry is Indisch getint met Madras kruidenpasta en zit boordevol groenten: butternut pompoen, pastinaak en zoete aardappel. Verwen je smaakpapillen en geniet van dit lekker stoofpotje!

IngrediËNTEN

  • 1 ajuin – 1 knoflookteen – olijfolie – 300gr butternut pompoen, zoete aardappel en pastinaak (mengeling) – 2 eetlepels Madras kruidenpasta – 1 blikje kokosmelk (270 ml) – 1 KL kurkuma en 1 KL gember poeder – 2 stegels citroengras

  • 6 kippenbouten (je kan ze kant-en-klaar kopen; deze zijn voorgebakken)

  • 1 builtje witte rijst

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Stoof de fijngesnipperde ajuin en knoflook aan in olijfolie. Voeg vervolgens de blokjes butternut pompoen, zoete aardappel en pastinaak toe. Roer enkele malen om en laat enkele minuten stoven. Kruid met de kurkuma en het gember poeder. Voeg de kruidenpasta toe en het blikje kokosmelk. Ook de citroengrasstengels leg je in het stoofpotje. Laat een 20-tal minuten sudderen en voeg 5 minuten voor het einde de voorgebakken kippenbouten toe.
  • Serveer de rijst en giet er met een pollepel het stoofpotje over. Leg een tweetal kippenbouten bovenop. Versier met eetbare kruiden: ik koos voor Oca de Peru (klaverzuring) dat smaakt naar zoete aardappel.

KANTTEKENING

  • Ik koop mijn eetbare bloemen en kruiden lokaal bij Kruiden Claus: een top adres in Kruishoutem.