Lizzylizzblog

Kip met champignon-bechamel saus

Heerlijke, eenvoudige gerechten? Daar zijn wij fan van!

Kip met rijst. En bechamelsaus waaraan ik champignons toevoegde. Meer moet dat niet zijn.

De bechamelsaus maakte ik met de Belgische halfvolle weidemelk van Campina. Je vindt deze voortaan in een nog duurzamere verpakking. Dat is dus onder andere de reden waarom ik Campina ambassadrice ben geworden. Bij Campina vinden ze duurzaamheid en duurzame verpakkingen belangrijk. En ik probeer door kleine zaken aan te passen hieraan mee te werken. Ik ben geen fanatiekeling hoor, ik denk alleen bij mezelf, als iedereen een klein beetje helpt, zal het resultaat er steeds mooier op worden.

Terug naar de champignon-bechamel saus nu. Je maakt een basis bechamel saus en je voegt er aan het einde fijne champignon plakjes aan toe. Kruiden doe ik met peper en zout, maar ook vooral met nootmuskaat. We hebben hier een grote fan in huis die eigenlijk overal nootmuskaat zou opdoen. Maar echt overal hé!

Ingrediëntenlijst

Voor 4 personen: 50 gr boter en 50gr bloem – 500 ml halfvolle melk – peper, zout en nootmuskaat – een klein bakje verse champignons

Bereidingswijze

Smelt de boter op een zacht vuur. Roer er de bloem door. Giet er de melk bij en breng het geheel al roerend terug aan de kook. Zet het vuur vervolgens op een lage stand en laat afgedekt pruttelen gedurende 10-15 minuten. Af en toe even roeren.

Afkruiden met peper, zout en nootmuskaat. Is de saus wat te dun, zet ze dan even terug op het vuur en voeg enkele koude klontjes goeie boter toe. Is de saus wat te dik, voeg dan nog wat extra halfvolle melk toe. Zet even opzij.

Neem nu een andere pan waarin je de in schijfjes gesneden champignons gedurende een 10-tal minuten bakt in gesmolten boter. Dit doe je best met het deksel er op, zodat al het vocht uit de champignons komt. Haal dan het deksel van je pan, verhoog het vuur en laat het vocht verdampen.

Kruid nu met peper en zout. Giet er de bechamelsaus over en roer enkele malen om met een houten lepel. Wil je het helemaal perfect, voeg dan op het einde nog wat slagroom toe. Laat kort nog wat pruttelen.

Kip met champignon-bechamel saus

Laat hier een snelle reactie achter.