Kip-salade

Hoe deze kip-salade tot stand kwam? Wel het begon allemaal met de vraag van een merk om hun broodmixen te testen. Je kan het verhaal beluisteren via deze link.

Het brood was gebakken tegen de middag. Perfect moment om aan de lunch te beginnen. Ik had nog een restje van de braadkip van de vorige avond over, dus ik gebruikte dit als basis voor deze kip-salade. Wegsmijten dat proberen we zo min mogelijk te doen hé.

Wat die broodmix betreft, echt handig hoor om in huis te hebben. All-in mix, je hoeft er dus enkel water aan toe te voegen en jouw broodmachine doet de rest van het werk. Het programma dat je selecteert hangt af van het type broodmix en duurt zo’n 2 à 4 uur.

Een andere mogelijkheid is het brood te bereiden in de oven. Je hebt er dan wel wat meer werk aan: kneden met de hand zo’n 20 minuten (of met de keukenrobot zo’n 10 minuten), laten rijzen op kamertemperatuur: 2 keer zo’n 40 minuten, bakken in de oven gedurende 30-tal minuten.

Volgende keer bereid ik het in de oven, benieuwd of de smaak verschillend zal zijn. Ik hou jullie op de hoogte!

 

°°° ingrediënten voor 2 boterhammen °°°

°°° (voor)bereiding 10 minuten °°°

 

INGREDIËNTEN

2 boterhammen (dik gesneden) – ik gebruikte hiervoor een kant-en-klare broodmix.

Restjes braadkip

2 EL mayonnaise (met tuinkruiden),  2 EL halfvolle verse kaas, 1 KL mosterd, peper en zout

Afwerken met

pijp-ajuin en radijsjes (ik liet de radijzen weg aangezien ik geen grote fan ben)

 

RECEPT

Snij de restjes braadkip in fijne blokjes.

Meng de mayonnaise met de verse kaas en de mosterd. Voeg er de blokjes kip aan toe. Kruid af met peper en zout.

Beleg je boterham rijkelijk met deze kip-salade. Afwerken met fijngesnipperde pijp-ajuin en dunne schijfjes radijs. En nog een draai van de pepermolen.