Kip Thaï

°°° recept voor 2 personen °°°

°°° voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten °°°

Al weken heb ik zin in iets Thaïs. Hoe langer ik hier binnen zit, hoe meer ik zin krijg in al dat eten dat ik normaal buitenshuis eet. Die restaurantbezoekjes, die mis ik echt wel hoor. Corona mijn vriend, je maakt het me moeilijk! Ik ging aan de slag met curry-pasta, kokosmelk en citroengras. Dat zijn de smaken waar ik naar op zoek was.

 

RECEPT

De inspiratie haalde ik uit een Libelle Lekker recept. Ik wijzigde enkele kleine zaken. En het werd hier luidkeels onthaald  en goed bevonden. Ja die moeilijke eter in huis, die houdt wel van de Aziatische keuken. De wonderen zijn de wereld nog niet uit…

INGREDIËNTEN

  • Ik gebruikte Thaï rijst in plaats van jasmijnrijst
  • De prinsessenboontjes voegde ik niet toe
  • Het limoenblad vond ik niet in de lokale winkels hier en dus verving ik 1 limoenblad door 1 EL citroen zeste
  • Thaïse basilicum en verse koriander liet ik achterwege – helaas behoor ik tot die groep die verse koriander ervaart als een zeepsmaak (behalve wanneer ie verwerkt/bereid wordt)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *