••• recept voor 2 personen •••
••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 20 minuten •••
INGREDIENTEN
400gr kippegehakt
400ml gevogeltefonds
Bakboter
Peper, zout en nootmuskaat
RECEPT
Rol kleine ballekes van het kippegehakt. Zorg er voor dat je mooie ballekes hebt, die goed aaneen kleven. Anders komen tijdens het koken stukjes los en gaan je ballekes een andere vorm krijgen.
Zoals je ziet, kook ik ze niet in gewoon water, maar in gevogeltefonds. Dit geeft een nog meer intensere smaak. Je weet dat de ballekes voldoende gaar zijn wanneer ze boven komen drijven. Met een schuimspaan de ballekes er uithalen en met een soeplepel het vet van de fonds verwijderen.
Verwarm de bakboter in een braadpan en bak vervolgens de ballekes aan op een krachtig vuur. Blus met de overgebleven fonds zodat de ballekes mooi bruin bakken. Afkruiden met peper, zout & nootmuskaat. En smullen maar!