Lizzylizzblog

Kippenbouten met gekarameliseerde appelmoes

Gewone kost, boerenkost, dagelijkse kost,… noem het zoals je wilt. Die klassieke, traditionele gerechten blijven toch toppers hé, geef nu zelf toe!

Appelmoes met kip das één van die favoriete gerechten. Komt hier vandaag op tafel, maar natuurlijk terug met een twist à la Lizzy.

De appelmoes, die wou ik wat krachtiger van smaak. Ik opteerde om ze klaar te maken in de oven, gekarameliseerd dus, met bruine suiker en goeie boter. Moet goed komen 😜

De kip werden kippenbouten. Lekker gekruid de oven in. De combinatie met de appelmoes zit goed. Enne… serveren we er handgesneden frietjes bij? Wat denk je?

Voor de appelmoes heb je nodig: 6 appels – een klont ongezouten roomboter – wat bruine suiker.

Optioneel naargelang wat je graag lust: kaneelpoeder of nootmuskaat om extra smaak te geven.

Hoe ga je te werk?

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in schijfjes. Leg in een ovenschaal. Doe er de boter bij en strooi er de bruine suiker over.

Laten karameliseren in een voorverwarmde oven van 220 gr Celsius. Af en toe eens omroeren zodat de appels niet verbranden.

Uit de oven halen en met de staafmixer tot een lopende appelmoes mixen.

De kippenbouten bakte ik kort aan in de pan en bestrooide ik rijkelijk met kippekruiden (kant-en-klare versie). Ik legde ze vervolgens in een ovenschotel en goot er de gesmolten boter over. Een klein half uurtje in de voorverwarmde oven van 180 gr Celsius.

Ziezo, klaar is kees! Laat het smaken x

Kippenbouten met gekarameliseerde appelmoes

Laat hier een snelle reactie achter.