Lizzylizzblog

Klassieke tomatensoep

Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Ik gebruik drie geheime ingrediënten in m’n klassieke tomatensoep. Nu… zo geheim zijn ze dus niet meer aangezien ik ze hier met jullie deel 😜

Ten eerste: tomatenconcentraat of tomatenpuree, noem het zoals je wilt. Je weet best wat ik bedoel hé. De smaakmaker nummer één.

Ten tweede: voeg wat kippenbouillon of kippenfond toe. Deze subtiele smaak laat je soep helemaal tot zijn recht komen.

Ten derde: naast verse tomaten doe ik er ook gepelde tomaten(blokjes) bij. De combinatie van beide geeft dat extra’tje aan je soep.

Wat heb je nodig?

Olijfolie – 1 ajuin – 1 knoflookteen – 3 verse tomaten

2 EL tomatenconcentraat – 1L kippenbouillon – 1 blik gepelde tomaten(blokjes)

Afwerken met: peper, zout, scheutje lichte culinaire room (Campina)

Hoe bereiden?

Stoof de ajuin en de knoflook aan op een zacht vuur. Voeg de in stukken gesneden verse tomaten toe en laat even stoven.

Doe er het tomatenconcentraat en de gepelde tomaten bij. Roer even om met een houten lepel.

Overgiet met de kippenbouillon, laat 20 min. pruttelen en mix vervolgens met je blender. Afwerken met peper, zout en wat room. Laat het je smaken!

Tomatensoep