Tomatensoep maak je met dé beste tomaten!

Tomatensoep

De beste ingrediënten voor een klassieke tomatensoep ontdek je hier!

Een lekker bord tomatensoep, daar geniet toch iedereen van. Of ben ik verkeerd? Ik gebruik drie vaste waardes in m’n klassieke tomatensoep. Zij zorgen voor de échte smaak en de juiste kleur. Verse kwalitatieve tomaten, tomaten polpa en kalfsfond. Deze laten je soep helemaal tot zijn recht komen. Qua kruiden ga ik voor laurierblad, peper en zout. Een eenvoudige soep op basis van een beperkt aantal ingrediënten. Afwerken kan je doen met “balletjes” en/of “room”. Aan jou de keuze!

Klassieke tomatensoep

Recipe by LizzylizzCourse: Soep
Personen

4

personen

Het is en blijft voor mij een absolute must om wekelijks een voorraad verse soep in huis te hebben. Ontdek hier welke mijn smaak/kleurmakers zijn van een klassieke tomatensoep.

INGREDIËNTEN

  • Ongezouten roomboter – 3 sjalotjes – verse tomaten van Hoogstraten (5 San Marzano tomaten en 2 trosjes Miss Perfect Délice) – 1 aardappel – 1 laurierblad

  • 1 fles tomaten Polpa – 400 ml kalfsfond – 600 ml water

  • Afwerking: peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Stoof de sjalot zachtjes aan in de boter. Voeg de in stukken gesneden aardappel en verse tomaten toe. Leg het laurierblad er bij.
  • Giet er de tomaten Polpa bij en roer enkele keren om met een houten lepel. Overgiet met de kalfsfond en het water. Laat 20 min. pruttelen en blend vervolgens zacht met je keukenblender.
  • Afkruiden met peper en zout naargelang je eigen smaak. Balletjes toevoegen kan (je moet de soep dan nog even terug opkoken), een geutje room mag ook.

Kanttekening

  • Ik mag mezelf trotse Hoogstraten Ambassadeur noemen voor 2024. Een samenwerking waar ik echt heel trots op ben.

1 reactie

Laat hier een snelle reactie achter.