Klassieke witte wijnsaus

••• recept voor 4 personen •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 15 minuten •••

INGREDIENTEN

1 sjalot

200 ml witte wijn (ik gebruikte een zoete witte wijn, maar het traditioneel recept gaat voor een droge witte wijn)

100gr koude boter en wat bloem

[ Ik gebruik geen visfonds noch culinaire room ]

RECEPT

Smelt wat boter in een sauspan en stoof de fijngesnipperde sjalot zachtjes aan.

Voeg de witte wijn toe en laat vervolgens een 10-tal minuten inkoken.

Snij de koude boter in blokjes en rol deze even door wat bloem. Voeg ze toe aan de saus en blijf stevig doorroeren tot de boter gesmolten is. Dit doet de saus indikken. Ik haal er tenslotte nog even de mixer door zodat je een schuimige structuur verkrijgt.

898F093A-022C-42CB-AA3A-F4CB37C95182

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *