Koffiestoverij

Een tijdje geleden werd ik gecontacteerd met de vraag of ik een pakketje van Koffie Kàn zag zitten?

Daar heeft deze koffie-lover niet lang moeten over nadenken natuurlijk. Dat kopje koffie is mijn partner in crime, helpt me iedere dag tot een goed einde te brengen. Of het nu die zalige eerste kop ‘s morgens aan de ontbijttafel is of die tas die tussen twee meetings door wordt gedronken, koffie gaat er hier altijd in. Ja zelfs ‘s avonds, als ik me even neerplof in de zetel, ook dan geniet ik van een hemels kopje koffie.

Niet alleen het feit dat ik een grote koffiedrinker ben heeft me ja doen zeggen om dit pakketje in ontvangst te nemen. Ik heb het nogal voor Belgisch en duurzaam, dat weten jullie. Wel Koffie Kàn dat is een op-en-top Belgisch familiebedrijfje gevestigd aan ‘t zeetje in Wenduine. Ik ken deze plek heel goed, ik heb 8 jaar lang in De Haan gewoond en kwam regelmatig naar Wenduine. Dus dat waren dan ineens de redenen die voor mij belangrijk zijn om in iets te geloven, om achter een product te staan. En ik zei volmondig ja! Zo gezegd, zo gedaan. Het pakje werd opgestuurd.

Het bevatte naast de twee pakken koffie (een gemalen versie & een versie met bonen) ook een super cute kop met als opschrijft “slow coffee”. Je raadt het al, mijn hart werd onmiddellijk gestolen natuurlijk. Maar dat was niet alles. Er zat ook een boek bij.

Een eigenzinnig koffieboek vol inside-kennis en recepten (Slow Coffee, Martine Nijsters & Marjolein Vermeersch, Uitgeverij Lannoo, 2017): “Slow Coffee vertelt je hoe je koffie kan proeven, wat voor koffiestijl bij jou past, hoe je de lekkerste kop voor jouw smaak zet. Je leert het verschil kennen tussen industriële en ambachtelijke koffie, hoe je fijne kwaliteit onderscheidt van minderwaardige, en wat voor lekkers je met koffie kan bereiden”.

In het boek staan heel wat recepten voor koude en warmde drinks, desserts en gerechten. En ik zou geen foodblogger zijn als ik al niet direct op zoek ging naar een recept om een lekker gerecht met koffie te maken. Nog beter zou het zijn aks ik een gerecht zou vinden dat ik kan combineren met mijn keuken, denk maar stoofpotjes, ovenschotels, pastagerechten. En toen ontdekte ik dat ze een recept voor koffiestoverij hebben. Alle hens aan dek, daar gaan we mee aan de slag. En mag het dan vandaag ook niet 1 Oktober zijn… International Coffee Day!

In het recept gebruiken ze rode wijn en verse espressokoffie. Kruiden doen ze met gedroogde oregano en basilicum. Ook room wordt toegevoegd, en dat heb ik nu nog nooit gedaan in een stoverij… Echt benieuwd dus!

Eerlijk, mijn mening? Hemels stoofpotje! Echt waar.

Wat heb ik mijn bord helemaal afgelikt, je kon het gewoon zo weer in de kast opbergen.

Dus kort samengevat in één woord: AANRADERKE! Kopen dat boek zou ik zeggen 🙂 En maken die koffiestoverij, zeker weten.

1 reactie

Reacties zijn gesloten.