Konijn op Lizzy’s wijze

••• recept voor 4 personen •••

••• voorbereiding 15 minuten, bereiding 1u •••

INGREDIENTEN

1 konijn (in stukken gesneden)

2 flessen Piedboeuf bruin (tafelbier)

250 gr fijne spekreepjes, 2 ajuinen, een klein bakje champignons

Peper, zout, nootmuskaat, laurierblad, wat takjes verse tijm

2 EL mosterd, 1 bruine boterham

Bakboter

RECEPT

Kruid de stukken konijn met peper, zout en nootmuskaat. Schil de ajuinen en snij ze grof.

Bak de spekreepjes krokant aan in een braadpan zonder vetstof. Laat ze nadien uitlekken op keukenpapier. Borstel de champignons schoon en snij ze in 4. Besmeer de boterham met de mosterd.

Smelt wat bakboter op een zacht vuurtje. Bruin de stukken konijn goed aan langs alle zijden. Voeg de ajuin vervolgens toe en fruit deze aan. Blus met het bier. De spekreepjes en de champignons mogen er nu bij. Voeg ook het laurierblad en de takjes verse tijm toe. Leg de boterham besmeerd met mosterd bovenop het stoofpotje.

Laat een uur rustig sudderen met deksel op de pot. Af en toe eens omroeren. Op het einde afkruiden met peper en zout indien nodig.

Smakelijk,

Lizzy

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *