Lizzylizzblog

Kreeft met zeekraal, grijze Noordzeegarnalen en cocktailsaus

°°° recept voor 2 personen (voorgerecht of lichte lunch) °°°

°°° (voor)bereiding 10 minuten °°°

Ik zag ze liggen in de winkel. Oh wat had ik daar plots zin in. Kreeft, lekker! Ze was reeds voorgekookt, de bedoeling is dus ze koud op te eten. Geen probleem, dit was dan snel beslist. Als lunch hebben we elk een halve kreeft, afgewerkt met zeekraal (lekker hoor!), grijze Noordzeegarnalen en zelfgemaakte cocktailsaus.

 

 

INGREDIËNTEN

1 hele Canadese Kreeft (laat ze in de winkel mooi in 2 snijden)

250 gr grijze Noordzeegarnalen

Een handvol zeekraal

Bakboter

Zwarte peper

Voor de cocktailsaus

3 EL mayonaise (zelfgemaakt)

1 EL ketchup

Scheutje whisky

1 EL volle room (Campina)

Snuifje piment d’Espelette

 

RECEPT

Maak de cocktailsaus.

Meng de mayonaise met de ketchup en de whisky. Klop de room lichtjes op en roer ze voorzichtig onder de saus. Afkruiden met wat piment d’Espelette om een pikante touch te geven. Sommigen doen dit met tabasco, dat kan ook.

Verwarm een klontje bakboter op een zacht vuur. Roerbak er kort de zeekraal in aan, samen met de grijze Noordzeegarnalen.

Schik de halve kreeft op je bord. Leg er de zeekraal en de grijze Noordzeegarnalen bovenop. Kruid met wat zwarte peper. Serveer de cocktailsaus in een potje ernaast.

 

Laat hier een snelle reactie achter.