••• recept voor 1 persoon •••
••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 25 minuten •••
INGREDIENTEN
150 gr krieltjes
150 gr verse bladspinazie
150 gr groene boontjes
100 gr gerookte makreel (met peperkorrels)
Olijfolie
Verse citroentijm
RECEPT
Was de krieltjes en kook deze gaar in kokend water (+\- 15 minuten). Giet af en zet opzij.
Kuis de boontjes door het voorste en achterste stuk af te snijden. Kook ze gaar in kokend water (+\- 20 minuten). Giet af en zet apart.
Verhit wat olijfolie op een zacht vuurtje. Snij de krieltjes in grove stukken en bak ze zachtjes aan. Voeg de verse bladspinazie toe. Roer enkele malen om met een houten lepel en haal van het vuur.
Vermeng het krieltjes-spinazie mengsel met de groene boontjes. Leg er de stukjes gerookte makreel op. Werk af met wat verse citroentijm.
Lekker gezond en boordevol smaak. Ideaal ook als lunchbox tijdens drukke werkdagen.
Liefs,
Lizzy