Lasagne

°°° recept voor 4 personen °°°

°°° voorbereiding 10 minuten, bereiding 40 minuten °°°

 

Wat doe je zoal met een restje bolognaise saus? Je kan het gebruiken om een chili con carne mee te maken, als basis voor een zelfgemaakte pizza, een croque monsieur mee afwerken,… Of doe zoals ik, maak een portie bechamelsaus en creëer er een yummy lasagne mee. Ideaal ook om op zondagavond voor te bereiden, zodat je de week met een lekker ovenschotel kan beginnen.

 

INGREDIËNTEN

6 lasagne-vellen

Restje spaghettisaus

Geraspte kaas (Gruyère)

Voor de bechamel saus

45 gr bakboter

60 gr bloem

500 ml halfvolle melk (Campina)

Peper en zout om af te kruiden

 

RECEPT

Maak de bechamel saus.

Smelt de bakboter op een zacht vuur. Voeg de bloem toe wanneer de boter begint te pruttelen. Roer goed door met een garde en blijf dit doen tot de kruimelige massa begint te rieken naar zandkoekjes.

Dat is het moment waarop je nu geleidelijk aan EN steeds onder voortdurend roeren, de melk gaat toevoegen. Je blijft dit doen tot je bechamel de gewenste sausdikte heeft. Het blijven roeren is belangrijk om geen klonters (lees “bloem” klonters) in je saus te hebben. Want die klonters die smaken vies.

Als de saus klaar is, kruid je ze af met peper en zout.

Smeer de ovenschotel in met bakboter en vul deze als volgt

  • laagje bolognaise saus
  • 3 vellen lasagne
  • laagje bechamel saus
  • strooi er geraspte kaas over

Herhaal nogmaals tot je alle ingrediënten opgebruikt hebt. Eindig altijd met een laag geraspte kaas.

De schotel is klaar om in de oven gezet te worden. Bereidingstijd 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *