Lauw warm slaatje van scampi’s en risotto met cava

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 30 à 45 minuten •••

INGREDIENTEN

Veldsla

Pijpajuin

Limoen

Knoflookteentje

Olijfolie

Peper en zout

Een 10-tal scampi’s

Voor de risotto

125 gr risottorijst

Een 4-tal groene asperges

60 ml cava

200 ml kippefonds

1 sjalot

50 gr geraspte parmezaanse kaas

Klontje boter

RECEPT

Was de veldsla en rangschik ze op de borden.

Pers de limoen uit. Pers de knoflook fijn. Meng de olijfolie met de knoflook, het limoensap, een snuifje zout en wat peper. Smeer vervolgens de scampi’s in met deze dressing.

Breek de houtachtige uiteinden van de groene asperges en snij de stengels in stukken van zo’n 4 cm. Kook ze 2 minuten in licht gezouten water (“blanchir“). Verfris ze onder koud water (“rafraîchir“).

Pel de sjalot en snipper deze fijn. Stoof ze zachtjes aan in olijfolie. Voeg de risottorijst toe. Laat gedurende enkele minuten stoven terwijl je regelmatig omroert met een houten lepel. Blus vervolgens met de cava. Roer tot al het vocht is opgenomen. Giet een pollepel kippefonds bij de rijst en roer opnieuw tot deze volledig is opgenomen. Ga zo door tot alle fonds is opgenomen en de rijst gaar is. Haal de risotto van het vuur en roer er de parmezaanse kaas, het klontje boter en de groene asperges voorzichtig door. Afkruiden met peper en zout.

Bak de scampi’s aan beide zijden, een 2-tal minuten per kant.

Dresseer je bord, op de veldsla leg je risotto met behulp van een dresseerring. Zo bekom je een mooie ronde vorm. Hier bovenop de groene asperges en de scampi’s. Werk af met de pijpajuin die je in fijne ringskes hebt gesneden. En nog een draai van de pepermolen.

Smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *