Lizzylizzblog

Limoncello mousse

Ook zo verzot op Limoncello? Je weet wel, die kleine shot-glaasjes die je als digestief krijgt bij de Italiaan.

Wel, dan is deze mousse zeker en vast een dessertje dat je zal lusten. Lekker fris, lekker luchtig. Ideaal om een maaltijd met vrienden mee af te sluiten. Verras ze met deze mousse en laat ze raden op basis van welke “drank” jij jouw dessertglaasjes hebt gemaakt.

De dag voordien maken is geen probleem. Een nacht laten overnachten in de frigo doet de smaak alleen maar nog beter uitkomen! Only for real Limoncello lovers.

INGREDIËNTEN (4p)

2 gelatineblaadjes

4 eieren – 1 citroen – 100gr fijne suiker

25gr bloemsuiker – 200ml slagroom (40% vet) van Campina

75ml Limoncello

Fijngehakte pistachenootjes

BEREIDINGSWIJZE

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen en pers hem vervolgens uit.

Klop de eidooiers met de fijne suiker en de citroenzeste op tot een dikke witte massa (“ruban”).

Verwarm het citroensap. Knijp de gelatine lichtjes uit en los deze op in het warme citroensap. Laat wat afkoelen.

Meng het citroensap onder het eiermengsel. Voeg er de Limoncello aan toe.

Klop de eiwitten stijf. Klop in een andere kom de slagroom op met de bloemsuiker.

Spatel de slagroom voorzichtig onder het Limoncello mengsel. Vervolgens doe je hetzelfde met het stijfgeklopte eiwit.

Verdeel de mousse over glazen en laat minimum 2 uur afkoelen in de frigo.

Net voor het serveren: hak de pistachenootjes fijn en werk er de glaasjes mee af.

Limoncellomousse

Laat hier een snelle reactie achter.