Linguine met kip in citroenroomsaus

••• recept voor 2 personen •••

••• (voor)bereiding 30 minuten •••

 

Ik had nog wat wilde asperges liggen en een courgette. Op zoek dus naar een pasta gerecht waar ik beide kan combineren.

Waarom geen linguine dacht ik bij mezelf? Met courgetteslierten, dat oogt mooi. En een stukske kip in een frisse citroenroomsaus. Yummy !

 

INGREDIËNTEN

Linguine

250 gr kippefilets

Olijfolie

1 sjalot en 1 teen knoflook

75 gr wilde asperges (een klein bosje)

1 courgette

120 ml blanke gevogeltefond

250 ml lichte culinaire room

1/2 citroen

Bladpeterselie

Peper en zout

RECEPT

Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking.

Schil de sjalot en snipper fijn. Pel de knoflook en pers fijn.

Snij onderaan de uiteinden van de wilde asperges af. Kies zelf hoe lang je ze wilt.

Was de courgette en snij deze in slierten met behulp van een spiraalsnijder.

Ik kocht kippefilet in fijne reepjes. Mocht dit bij jou niet het geval zijn en je kocht bijvoorbeeld een hele kippefilet, snij hem dan eerst in fijne reepjes, van zo’n 1 à 2 cm dik.

Verwarm de olijfolie op een zacht vuur en stoof er de ajuin en de look in aan. Bak vervolgens de kippefiletreepjes mooi bruin. Kruid met peper en zout.

Eens de kippefilet is gebakken, haal je deze uit de pan en leg je ze afgedekt onder aluminiumfolie.

Ga nu verder met het aanbaksel van de kip en de ajuin, voeg de wilde asperges en de courgetteslierten toe. Roer enkele malen om met een houten lepel en blus met de kippefonds. Laat eventjes inkoken.

Tenslotte voeg je de lichte culinaire room toe en mag je er de kippefiletreepjes opnieuw bijdoen. Laat 20-tal minuten pruttelen op zacht vuur tot je de gewenste sausdikte bekomt.

Helemaal op het einde knijp je het sap van een halve citroen uit en voeg je dit toe aan de saus. Ook wat fijngesneden bladpeterselie mag er bij. Rasp de citroenschil zodat je eveneens wat citroenzeste hebt om het bord mee te versieren.

Meng tenslotte voorzichtig de linguine onder de kip en de citroenroomsaus. Serveer in een diep bord of een diepe kom, werk af met nog wat extra fijnversneden bladpeterselie en de citroenzeste. Wat witte sesamzaadjes en een draai van de pepermolen zijn een bijkomende optie.

 

 

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *