Lizzylizzblog

Luikse wafels

Of suikerwafels, zo worden ze ook genoemd. Wat hun naam ook is, ik vind ze overheerlijk. Mijn all-time favorite ones! Ik gebruikte het recept dat bij mijn Domo machine zat dat ik won bij hun Ambassadeur Stefaan De Winter. Het enige echte “Waffle-Genius” monster is in mijn bezit. En ik ben daar very happy mee!

Het heeft 5 automatische programma’s: ‘Brussels’, ‘Belgian’, ‘Breakfast/Healthy’, ‘Liège’ + 1 gepersonaliseerd programma ‘Custom’ en bakt elk type wafel op een perfecte manier. En geef toe, de stijlvolle roestvrije afwerking heeft ook wel iets. Kortom een “schoon” machine in mijn ogen.

Mijn eerste keer. Mijn voorkeur ging uit naar de suikerwafels. Niet getreurd want ik ga uiteraard alle programma’s uittesten om mij vervolgens volledig te laten gaan met het “Custom” programma. Hou u dus maar klaar voor een serie van wafels die er aankomen.

Luikse wafels

Recipe by LizzylizzCourse: DessertCuisine: Gebak & Koekjes

10

stuks

Luikse wafels of suikerwafels, het zijn mijn favoriete wafels. Ik bakte ze met mijn “Waflle-Genius” machine en toverde hiermee een glimlach op het gezicht van de husbie hier. Er staan 5 automatische programma’s op, heel benieuwd dus naar die andere vier!

IngrediËNTEN

  • 42 gr verse gist – 60 ml lauwe volle melk (Campina) – 390 gr zelfrijzende bloem (Soubry) – 30 gr vanillesuiker – 10 gr kristalsuiker – een snuifje zout

  • 170 gr (gesmolten) ongezouten roomboter

  • 2 eieren

  • 170 gr parelsuiker

BEREIDINGSWIJZE

  • Los de gist op in de melk. Meng in een andere kom de bloem, de vanillesuiker, de kristalsuiker en het snuifje zout.
  • Roer deze droge ingrediënten goed onder elkaar en voeg stap per stap de gesmolten boter toe. Giet vervolgens de melk met gist bij deze massa.
  • Voeg hier de eieren aan toe en kneed het deeg tot een elastisch deeg. Laat dit 40 minuten afgedekt rijzen in een kom. Ik zet deze in mijn oven (enkel het licht van de oven staat aan, niet de temperatuur).
  • Meng vervolgens de suikerparels onder het gerezen deeg en maak nu bolletjes van elk ongeveer 60 gr. Leg deze op een bakplaat en dek af met een keukenhanddoek. Laat het deeg nogmaals 20 minuten rijzen alvorens je de bolletjes tot wafels begint te bakken.

KANTTEKENING

  • Laat het jullie smaken, Lizzy x

2 reacties

Reacties zijn gesloten.