Maaltijdsoep met groene groenten en gehaktballekes

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 20 minuten •••

INGREDIENTEN

200 gr gehakt (varken-rund)

1/2 courgette

100 gr sugar snaps

Een handvol groene asperges

Gedroogde tijm en oregano

Pijpajuin en verse bieslook

Sjalot

Olijfolie

1 L kippebouillon

Peper en zout

Noedels

RECEPT

Geïnspireerd op een recept uit het Delhaize magazine.

Rol ballekes van het gehakt en bak deze in wat olijfolie.

Snij de halve courgette in fijne schijfjes.

Spoel de sugar snaps en de groene asperges en dep ze droog.

Snipper de bieslook fijn en snij de pijpajuin in kleine ringskes.

Pel de sjalot en snij fijn. Stoof deze aan in wat olijfolie. Voeg de sugar snaps, de groene asperges en de courgetteschijfjes toe. Kruid met de gedroogde tijm en oregano. Laat zo’n 10 minuten zachtjes stoven.

Blus vervolgens met de kippebouillon en laat een 10-tal minuten pruttelen. Voeg net voor het einde de noedels toe (raadpleeg de kooktijd op de verpakking).

Kruid af met peper en zout. Voeg op het allerlaatste moment de pijpajuin en de bieslook toe.

Een heerlijk maaltijdsoepje, laat het smaken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *