Lizzylizzblog

Mac n cheese tikka masala

Verrassing!

Ik heb voor de nieuwe rubriek KOKEN ONDER FOODIES niet één maar twee gerechten samen met Sin van Foodbysin gemaakt.

Opnieuw een gerecht dat mijn Belgische keuken samenbrengt met Sin’s Aziatische keuken. We maakten een combinatie van een mac’n’cheese (oftewel macaroni met kaassaus die je gratineert in de oven) en een tikka masala met de typische garam masala kruiden. Het principe is de kip te marineren (1 nachtje in de frigo) en deze nadien te bakken. De kruiden komen hierdoor helemaal tot hun recht.

Wat het fotograferen van ons gerecht betreft, Sin wou graag een foto “met servet” maken, ze vindt dit altijd zo mooi en op één of andere manier slaagt ze er niet in die servet op een deftige manier te leggen. Er is eigenlijk geen truc voor t.t.z. ik “smijt” die gewoon de scène in en dan pas ik lichtjes de vorm wat aan of verleg ik minimaal. Dat hebben we dus voor deze foto shoot zo geoefend.

En ik, ik wou eens een ander plaatje maken dan een “top shot”. Zoals jullie weten, ga ik steevast voor die kiekjes van bovenaf, steeds getrokken met… jawel mijn iPhone. Die iPhone en ik, wij zijn beste vrienden en ik moet zeggen dat ik beetje per beetje mijn foto’s kwalitatief leer trekken met mijn GSM. JA, ik heb een camera, die ligt onder een hele berg stof, en JA ik zou me eindelijk eens moeten zetten aan het oefenen met mijn camera. Dus ik dacht, waarom mijn camera niet eens meenemen naar Sin en een shot vanuit een andere hoek maken?

PS wij kwamen samen tijdens de twee corona-golven in, toen het toegelaten was een kleine bubbel te hebben. Beiden zien we eigenlijk niemand anders dan ons eigen gezinnetje dus we hadden elk nog plaats om elkaar toe te voegen aan ons groepje.

INGREDIËNTEN

De hoeveelheden die we gebruikten is voor 2 personen.

Hoe de marinade bereiden?

Meng 125ml volle yoghurt met een fijn geperst teentje knoflook en 1 KL van volgende gedroogde kruiden: kurkuma, garam masala, komijn, korianderblaadjes, gemberpoeder. Laat 1 nacht rusten in de frigo.

Overige benodigdheden

Pasta – wij gingen voor penne rigate (Soubry)

1 in ringen gesneden ajuin

2 EL tomatenpuree

125 ml volle melk & 100 ml volle room (Campina)

250 gr kippenfilethaasjes

1 mozzarella bol

Boter

Peper en zout

RECEPT

Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.

Stoof de ajuin zachtjes aan in de boter. Voeg de tomatenpuree, melk en room toe. Roer enkele malen om met een houten lepel en laat wat pruttelen. Je mag nu de marinade eveneens toevoegen aan de saus en even laten intrekken. Als ze onvoldoende dikt, voeg dan gerust nog wat room toe en laat nog wat langer pruttelen.

Bak ondertussen de kippenfilethaasjes zachtjes aan in wat boter. Kruid met peper en zout. Snij ze nadien in kleinere stukken.

Meng de pasta onder het saus mengsel, voeg er de kip aan toe en giet over in een ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukjes en leg deze bovenop de ovenschotel. Zet de schaal in de oven gedurende een 20-tal minuten (180gr Celsius).

Versieren deden wij met peterselie i.p.v. verse koriander want wij zijn helaas alle twee #teamzeep. Enkel wat verse koriander betreft hé, want de gedroogde korianderblaadjes of het poeder, dat vormt geen probleem.

1 reactie

Laat hier een snelle reactie achter.