Macaroni met kaas, hesp en prei

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 15 minuten •••

INGREDIENTEN

Macaroni

Bakboter en bloem (voor 1 L saus zijn de verhoudingen 90 gr bakboter en 120 gr bloem)

Halfvolle melk

Geraspte Emmentalerkaas

Peper en nootmuskaat

RECEPT

Kook de macaroni beetgaar volgens de instructies op de verpakking.

Snij de hesp in blokjes van zo’n halve tot 1 cm. Kuis de prei en snij deze in fijne blokjes.

Stoof de prei en de hespblokjes aan in wat bakboter. Laat wat staan op een laag vuurtje.

Smelt de bakboter en voeg de bloem toe eens de boter gesmolten is en lichtjes pruttelt. Klop met een garde tot je een verbrokkelde massa krijgt. Haal van het vuur wanneer het begint te ruiken naar versgebakken koekjes. Voeg nu beetje per beetje melk toe en zet opnieuw op het vuur. Blijf voortdurend roeren zodat je een mooie, volle saus krijgt. Afkruiden met peper, nootmuskaat en de geraspte kaas aan het einde toevoegen. Nog enkele malen omroeren. Je hebt nu een smeuïge kaassaus.

Meng de gekookte macaroni en de gestoofde prei en hespblokjes onder de kaassaus. Werk af met nog wat geraspte kaas. Gratineren in de oven kan ook nog als je graag een korstje hebt.

Smakelijk,

Lizzy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *