Makreel op een bedje van gemengde paddestoelen met paprikacrème

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 30 minuten •••

INGREDIËNTEN

4 kleine makreel filets

Olijfolie (3 blend olie Vandemoortele)

Peper en zout

1/2 teentje knoflook

Mix van paddestoelen: mini-champignons, bruine shiitake en enoki

Voor de paprikacrème:

2 rode paprika

1 teentje knoflook

Peper en gerookt paprikapoeder

Olijfolie

25 ml kippebouillon

50 ml culinaire room

RECEPT

Borstel de champignons proper.

Verwarm de oven voor op 180 gr Celsius. Leg bakpapier op een ovenplaat.

Schil de rode paprika’s met de dunschiller en snij ze in dikke repen. Verdeel ze over het bakpapier. Bestrooi met peper en gerookt paprikapoeder. Pers er de teen knoflook boven uit en overgiet met olijfolie. Bak gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Verwarm wat olijfolie in een braadpan op een zacht vuur. Bak er de makreel filets langs beide zijden kort in aan. Haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschotel. Kruid met peper en zout. Besprenkel met olijfolie.

Haal de paprika uit de oven en zet nu de schaal met makreel 10 minuten in de oven.

Meng met de multihakker de paprika stukken met de kippebouillon. Voeg nadien de room toe. Zeef de saus. Kruid af met peper en zout.

Bak de champignons een 10-tal minuten in wat olijfolie. Kruiden met wat peper, zout en een half teentje fijngeperste knoflook.

Dresseer je bord door onderaan de gemengde paddestoelen te leggen. Daar bovenop de makreel filets. Ernaast komt dan de paprikacrème. Ik serveerde met gekookte aardappelen die ik nog even in de olijfolie opwarmde en bestrooide met fijngehakte peterselie. Ook wat zout als final touch er over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *